Google-ikon: Apple Music er gammeldags

0

Google’s Eric Schmidt skyder med skarpt mod Apple Music, da han mener det er virker gammeldags.

Eric Schmidt
Eric Schmidt

Google’s tidligere bestyrelsesformand Eric Schmidt har før haft kontroverser med Apple og en ny kan være på vej. Eric Schmidt har i hvert fald skudt med skarpt efter Apples nye musiktjeneste Apple Music. Det skriver Dr.dk.

– ”Hvis du for ti år siden havde lanceret en digital musik-tjeneste, så ville du formentlig have fundet musikeksperter til at udvælge, den hotteste musik,” sådan skriver Eric Schmidt på BBC.co.uk.

 – Sådan skal Spotify klare sig mod Apple Music

Apple Music nævnes ikke med navn, men der er ingen tvivl om, hvem der er målet for hans skrevne ord.

I stedet for at lade computer-algoritmer sammensætte playlister og udvælge ny musik, så har Apple netop valgt at benytte musikeksperter til Apple Music.

– ”I dag giver det meget mere mening at bygge et smart system, der kan lære fra den virkelige verden (hvad er det mest sandsynlige lytteren gerne vil høre næste gang) og hjælpe til at forudse, hvem og hvor den næste Adele er,” skriver bestyrelsesformanden i indlægget på BBC.

 – Undgå Apple Music trækker penge fra dit kort

Schmidt mener også, at have sit på plads i argumentationen om, hvorfor algoritmer er bedre end mennesker.

-”Som en bonus, er det en meget mindre elitær smagsformende proces – meget mere demokratisk – som lader alle være med til at opdage den næste stjerne gennem en kollektiv smag og ikke gennem få udvalgtes personlige præferencer,” skriver han.

Apple har dog også forklaret, hvorfor de prioriterer musikeksperter fremfor computer-algoritmer til at vælge musikken til deres brugere.

-”Algoritmer forstår ikke de raffinerede detaljer og sammenblandingen af genrer. Så vi hyrede de bedste folk vi kender. Hyrede hundredevis af dem,” forklarede Jimmy Iovine, chef for Apple Music, for en måned siden til Evening Standard.

Om Apple vil kommenterer på Eric Schmidts indlæg er endnu uvist.

Mere til historien

Du kan blive klogere på, hvordan “For you” virker på Apple Music. Læs mere om det her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer