Galaxy Note 5 går ikke på kompromis med batteriet

Samsung har med deres nye model nedgraderet batteriet i forhold til forgængeren. Det skulle betyde væsentligt lavere batteritid, men det er ikke helt tilfældet.

Samsungs nyeste skud på stammen, Note 5, har fået en nedgradering i størrelsen af batteriet i forhold til sin forgænger - Galaxy Note 4.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5

Størrelsen er nu på 3000 mAh, hvilket er en del lavere end det forhenværende batteri på 3220 mAh, som sidder i Note 4.

En nedgradering af batteristørrelsen er altid et chokelement for interesserede købere, som evt. har haft forgængeren, og med Note 5 er der endnu større grund til fortvivlelse, da batteriet ikke er til at fjerne eller udskifte fra enheden, ligesom tilfældet er det på S6 og S6 Edge.

Det viser sig dog i en test foretaget af GSM Arena, at batteriet, tilsyndeladende, ikke skuffer i forhold til udholdenhed.

Enheden har nemlig opnået 28 timer og 34 minutters taletid, før batteriet måtte stå af. Det er et resultat, som lægger sig en meget lille del højere end Galaxy Note 4, hvilket er imponerende med det mindre batteri.

Med 10 timer og 43 minutters web-browsing, er den nye model også matchende til Note 4, hvilket bestemt er en telefon med batteri til hele dagen.

Sådan forlængede jeg batteritiden markant på min Android

Ikke kun en dans på roser

I videoplayback testen rammer Note 5 "kun" 13 timer og 51 minutter, hvilket er hele fire timer lavere end sin forgænger!

Resultatet skyldes nok den nye processor-arkitektur på otte kerner, som kan benytte sig af en lavere ydelse på både talesegmentet, såvel som det at browse på nettet, hvorimod afspilning af video højst sandsynligt bruger en del mere power fra processoren.

Qualcomms Snapdragon 805, som er at finde i Note 4, kører nok en del mere strømbesparende på højere ydelse, hvor den nye Exynos processor på otte kerner, kan få en del mere ud af batteriet, grundet de lavere kørende kerner.

Stadig en batteri-champ

Med en samlet score på 85 i testen, ligger Note 5 sig tæt op af Note 4, med en score på 90 i samme test.

Det betyder, at Note 5 snildt kan holde til tre dages brug, med en times brug af henholdsvis opkald, web browsing og videoplayback.

Dertil kommer Samsungs fast-charging både i den medfølgende oplader, såvel som med deres trådløse opladningsplade, så batterivilkårene skulle være i orden i den nye model.

Mere til historien

Note 5 kommer, som før nævnt, desværre ikke til Danmark - i hvertfald ikke lige foreløbigt. Dog kommer S6 Edge+ til landet, som forhåbentligt skulle kunne få lige så gode tal, med næsten identiske specifikationer til Note 5.

Læs også:
Samsung Galaxy S6 Edge+ – alt du skal vide

Er dette Samsung Galaxy S23 Ultra?

Nye billeder er dukket op af det, som måske er den kommende Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Så store batterier har iPhone 14-serien

Det er nu spottet, hvor store batterier den nye iPhone 14-serie kommer med.

(mere…)
Tænk over dette inden du køber Galaxy Z Flip4

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy Z Flip4 – hør min mening her.

(mere…)
Samsung sætter fokus på SmartThings i nye hårde hvidevarer

SmartThings-appen kommer til at betyde mere for Samsungs produkter fremadrettet. Tjek de nye smarthome-produkter her.

(mere…)
Samsung driller Apple før iPhone 14-lancering

Samsung har gjort det til en tradition, at de inden lanceringen af nye iPhones driller Apple lidt. Se videoen her.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch5 Pro test | bedste smartwatch på Android

TEST: Har du en Android-telefon, er Samsung Galaxy Watch5 Pro det bedste smartwatch, du kan købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram