Galaxy Note 5 går ikke på kompromis med batteriet

Samsung har med deres nye model nedgraderet batteriet i forhold til forgængeren. Det skulle betyde væsentligt lavere batteritid, men det er ikke helt tilfældet.

Samsungs nyeste skud på stammen, Note 5, har fået en nedgradering i størrelsen af batteriet i forhold til sin forgænger - Galaxy Note 4.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5

Størrelsen er nu på 3000 mAh, hvilket er en del lavere end det forhenværende batteri på 3220 mAh, som sidder i Note 4.

En nedgradering af batteristørrelsen er altid et chokelement for interesserede købere, som evt. har haft forgængeren, og med Note 5 er der endnu større grund til fortvivlelse, da batteriet ikke er til at fjerne eller udskifte fra enheden, ligesom tilfældet er det på S6 og S6 Edge.

Det viser sig dog i en test foretaget af GSM Arena, at batteriet, tilsyndeladende, ikke skuffer i forhold til udholdenhed.

Enheden har nemlig opnået 28 timer og 34 minutters taletid, før batteriet måtte stå af. Det er et resultat, som lægger sig en meget lille del højere end Galaxy Note 4, hvilket er imponerende med det mindre batteri.

Med 10 timer og 43 minutters web-browsing, er den nye model også matchende til Note 4, hvilket bestemt er en telefon med batteri til hele dagen.

Sådan forlængede jeg batteritiden markant på min Android

Ikke kun en dans på roser

I videoplayback testen rammer Note 5 "kun" 13 timer og 51 minutter, hvilket er hele fire timer lavere end sin forgænger!

Resultatet skyldes nok den nye processor-arkitektur på otte kerner, som kan benytte sig af en lavere ydelse på både talesegmentet, såvel som det at browse på nettet, hvorimod afspilning af video højst sandsynligt bruger en del mere power fra processoren.

Qualcomms Snapdragon 805, som er at finde i Note 4, kører nok en del mere strømbesparende på højere ydelse, hvor den nye Exynos processor på otte kerner, kan få en del mere ud af batteriet, grundet de lavere kørende kerner.

Stadig en batteri-champ

Med en samlet score på 85 i testen, ligger Note 5 sig tæt op af Note 4, med en score på 90 i samme test.

Det betyder, at Note 5 snildt kan holde til tre dages brug, med en times brug af henholdsvis opkald, web browsing og videoplayback.

Dertil kommer Samsungs fast-charging både i den medfølgende oplader, såvel som med deres trådløse opladningsplade, så batterivilkårene skulle være i orden i den nye model.

Mere til historien

Note 5 kommer, som før nævnt, desværre ikke til Danmark - i hvertfald ikke lige foreløbigt. Dog kommer S6 Edge+ til landet, som forhåbentligt skulle kunne få lige så gode tal, med næsten identiske specifikationer til Note 5.

Læs også:
Samsung Galaxy S6 Edge+ – alt du skal vide

Samsung-chef bekræfter: Galaxy S23 Unpacked event i februar

En Samsung-chef har udtalt, at de vil afholde Unpacked event i februar, hvor det ventes, at Galaxy S23-serien bliver afsløret.

(mere…)
Er Samsung på vej med en ny tablet?

Rygterne svirrer om en ny tablet fra Samsung, der nok vil få navnet Galaxy Tab S8 FE.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Her er de foreløbige rygter på Samsung S23-serien

Ifølge rygterne får Galaxy S23-serien Emergency SOS som iPhone.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram