Det betyder de nye privatlivsbetingelser på Spotify

Den populære tjeneste Spotify er kommet i klemme efter deres nye privatlivs-aftale. Bliv her klogere på hvad det betyder.

Spotify

Spotify

De nye privatlivsbetingelser har bragt verdens mest benyttede musikstreamingtjeneste i modvind – faktisk har flere medier verden over kaldt den nye aftale for blandt andet ”grusom”. Det skriver Computerworld.dk.

Noget af det i de nye betingelser, som for alvor har vakt opmærksomhed er punktet, hvor der står, at Spotify med din tilladelse må gennemgå og indsamle dine billeder og filer på din telefon.

Det er altid en god ting, at læse nye betingelser igennem og selvom vi herover har beskrevet lidt af de nye betingelser, så anbefaler vi at du fortsat selv læser dem igennem.

Sådan skal Spotify klare sig mod Apple Music

Skal man tro Daniel Ek, Spotifys svenske CEO, så er privatlivsaftalen formuleret voldsommere end virkeligheden. Han har skrevet et blogindlæg, hvor han forklarer hvad Spotify vil og ikke vil med den nye privatlivsaftale. Du kan læse blogindlægget ”Sorry” fra Daniel Ek her.

Daniel Ek skriver blandt andet, at Spotify ikke vil tilgå og indsamle dine billeder, med mindre du specifikt har givet tilladelse til dette. Og en grund til du skal give lov kunne være for, at have muligheden for at skifte billede på en playliste.

Det samme forklarer Daniel Ek mht. indsamling af data om din lokation. Dette giver kun mening, hvis du benytter motionsfunktionen.

Spotify lancerer den ultimative playliste

Grunden til, at du skal acceptere informationer deles med en tredjepart er i forbindelse med salg af reklamer, men her forklarer Daniel Ek, at de er ”de-identified”, hvilket betyder de ikke kan spores tilbage til dig.

Du kan læse hele blogindlægget på linket tidligere i denne artikel, hvor Daniel Ek også forklarer hvordan de nye privatlivsbetingelser forholder sig mht. deling, kontakter osv.

Mere til historien

Spotify er uden tvivl netop nu verdens mest benyttede musikstreamingtjeneste, og også en af de tjenester, som danskerne for alvor har taget til sig. Faktisk er danskerne så vilde med digital musik, at kun 12 procent af de samlede indtægter i årets første seks måneder kommer fra fysisk salg, mens de øvrige 88 procent kommer fra download og streaming.

Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram