Ultra tynde tablets fra Samsung – mød Galaxy Tab S2

Samsung har fremvist to nye topmodeller i deres tablet-serie. Mød Galaxy Tab S2 8.0 og 9.7 på kun 5.6 millimeter.

Hvis du for nyligt har læst vores test af Sony Xperia Z4 Tablet, vil du huske, at vi var ganske begejstrede for det ultra tynde design på blot 6.1 millimeter – den vipper Samsung nu af pinden!

Samsung Galaxy Tab S2

Samsung Galaxy Tab S2

Samsung har netop præsenteret omverdenen for deres hidtil tyndeste tablets, faktisk ser det ud til at være verdens tyndeste tablets.

Med en tykkelse på blot 5.6 millimeter overgår Samsung Galaxy Tab S2 8.0 og Galaxy Tab S2 9.7 både sin nærmeste konkurrent Apple, men også producenter som Sony og Dell, der hidtil har holdt rekorden på blot 6.1 millimeter for en tablet.

– Sony Xperia Z4 Tablet test – slim og lækker

Men det er ifølge Samsung ikke kun designet der vil imponere forbrugerne når de første gang tager tabletten i brug. Dens Super AMOLED skræm er blevet forbedret over sin forgænger med en mere kontrastfyldt og farverig skærmoplevelse, lover Samsung.

Skærmen kan ifølge selskabet levere 94 procent nøjagtig farvegengivelse fra virkeligheden og understøtter Adobe RGB-farvestandard.

Vægttab til begge enheder

Skal vi kigge nærmere på designet, fortsætter Samsung årets trend med metal i deres produkter. Galaxy Tab S2 enhederne er begge udført med en ramme af metal. Dertil kommer forsiden der prydes af glas, mens bagsiden forsat er udført af et plastikmateriale.

– Samsung Galaxy S6 og S6 Edge test

Det er dog ikke kun tykkelsen Samsung har skåret ned på, også vægten er blevet kraftigt reduceret så Tab S2 8.0 nu kan prale med en vægt på blot 265 gram eller fem gram lettere end Sony Xperia Z3 Tablet Compact, der i sin klasse tidligere var rekordholderen.

Galaxy Tab S2 9.7 har også været under kniven og fået skåret vægten ned på blot 389 gram, eller hele 48 gram lettere en iPad Air 2.

Mere end specifikationer

Kigger vi lidt væk fra specifikationerne, så får man med købet af en Galaxy Tab S2 Microsoft Office Solutions med Word, Excel, PowerPoint og OneNote forud installeret på begge enheder. Dertil følger 100 GB plads i skyen med OneDrive i to år.

– Nexus 9 test – god, bedre, bedst

Samsung har vanen tro selvfølgelig også installeret en række Samsung-apps, der skal øge effektiviteten på Tab S2 produkterne. Smart Manager kan vise enhedernes indstillinger med batteri-, RAM og lagerstatus. Der er også installeret et anti malware-program for øget sikkerhed.

Med store flotte skærme hører der også multi-tasking funktioner. Derfor kan begge enheder udnytte multi-vindue, hvor skærmen kan splittes i to med hvert deres program kørende på samme tid. Pop-up vindueer kan bidrage til YouTube-underholdning mens man surfer på nettet.

Galleri med Samsung Galaxy Tab S2

Det store overblik: Specifikationerne

Galaxy Tab S2 8.0 Galaxy Tab S2 9.7
Skærm 8.0 tommer Super AMOLED 9.7  tommer Super AMOLED
Opløsning 1536 x 2048 pixels (320 PPI) 1536 x 2048 pixels (264 PPI)
Processor Exynos Octa-core processor Exynos Octa-core processor
RAM 3 GB 3 GB
Hukommelse 32 GB eller 64 GB intern – op til 128 GB ekstern via MicoSD-kort 32 GB eller 64 GB intern – op til 128 GB ekstern via MicoSD-kort
Kamera 8 megapixels 8 megapixels
Videooptagelse 1920 x 1080p 1920 x 1080p
Front kamera 2.1 megapixels 2.1 megapixels
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO (2.4GHz/5GHz), Wi-Fi Direct 802.11 a/b/g/n/ac MIMO (2.4GHz/5GHz), Wi-Fi Direct
Bluetooth Bluetooth 4.1 BLE Bluetooth 4.1 BLE
Navigation (GPS) GPS – GLONASS GPS – GLONASS
Mobilnetværk 2G, 3G, 4G LTE 2G, 3G, 4G LTE
Batteri 4.000 mAh 5.870 mAh
System Android 5.0 Lollipop Android 5.0 Lollipop
Producentsoftware Samsung TouchWiz Samsung TouchWiz
Fysisk størrelse 134.8 x 198.6 x 5.6 mm 169 x 237.3 x 5.6 mm
Farver Sort/Hvid Sort/Hvid

Mere til historien

Begge enheder kommer i både en Wi-Fi eller Wi-Fi LTE version, med henholdsvis 32 eller 64 GB intern hukommelse. Prisen i Danmark er endnu ukendt, ligesom den præcise lanceringsdato herhjemme stadig står uvist. Samsung oplyser, at begge enheder kommer i august måned på de globale markeder, hvilket vi hvilket må forvente inkluderer Danmark.


Avatar

Om Jacob Smidt

Jacob er mobilfreak med en forkærlighed til Android. Han har tidligere været en fast del af den daglige nyhedsdækning, men bruger nu sin fritid på at skrive om seneste nyt. Ud over bred viden om Android og Google, har han også en stor forståelse for IT og elsker at lege med nye gadgets.