Netbanken er indhentet af mobilen

0

Når danskerne skal overføre penge tager de i stigende grad deres smartphone og iPad frem for computeren. Smartphones og tablets er på niveau med antallet af overførsler fortaget på computeren.

Netbank- og mobilbanks overførsler (Kilde: Bankdata)
Netbank- og mobilbanks overførsler (Kilde: Bankdata)

Der er ingen tvivl om, at mobiltelefonen efterhånden benyttes til mere og mere og danskerne har for alvor taget netbanken (mobilbanken) på smartphones og tablets til sig.

Fra andet kvartal 2012 til andet kvartal 2015 er antallet af pengeoverførsler steget med 871 procent – i samme periode er antallet af netbanksoverførsler fra en computer kun steget med 68 procent. Det viser nye tal fra Bankdata, som leverer IT til danske pengeinstitutter.

Mobiltelefonen eller tabletten er blevet valget for flere og flere danskere, når de overfører eksempelvis lommepenge til børnene, betaler regninger eller flytte penge fra lønkontoen til budgetkontoen. Det har også betydet, at antallet af mobile overførsler i juni i år indhentede antallet af overførsler foretaget på en computer.

Mobilbanker slår sociale medier i 2019

Mobilbank
Mobilbank

– ”Danskerne kan og vil meget mere på deres mobil og tablet end for blot et år siden. Vi ser en klar tendens til, at folk vælger mobile enheder frem for computeren til at tjekke løn og overføre penge. Vi forventer, at tendensen vil fortsætte, så en større andel vil benytte mobile enheder til også at beregne lån og gennemgå deres budgetter i takt med, at mobilbankerne videreudvikles,” forklarer underdirektør i Bankdata, Poul Erik Osmundsen.

Foruden antallet af mobile pengeoverførsler er også antallet af unge under 18 år, der har adgang til net- og mobilbank også steget markant. Antallet af unge med adgang til net- og mobilbank er steget med over 3.000 procent siden juni 2005 – og fra 2011 frem til i dag er antallet mere end femdoblet.

– ”Efter at banken er blevet tilgængelig på digitale platforme, ser vi en eksplosiv vækst i antallet af unge, der anvender bankernes selvbetjeningsløsninger. Unge er generelt gode til at tage de elektroniske løsninger til sig, og det betyder, at de får adgang til flere muligheder og større indblik i deres økonomi end dengang, hvor man modtog månedlige kontoudtog og havde sin egen bankbog,” siger Poul Erik Osmundsen.

 – Podcast: Mobilbetaling – måske dansk kickstart

Bankdata anslår i øvrigt, at der i Danmark er omkring tre millioner aktive brugere af netbanker.

Mere til historien

Ved en netbankoverførsel forstås, at der overføres penge fra et kontonummer til et andet fra en browser på en computer, smartphone eller tablet. Overførsler mellem bankkunders egne konti tæller også med i statistikken. En mobiloverførsel er en overførsel af penge fra et kontonummer til et andet foretaget på en smartphone eller en tablet via en mobilbank-applikation. I statistikken er ikke medregnet overførsler via MobilePay,. Derimod medregnes Swipp-overførsler, da disse teknisk set er en bankoverførsel.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer