Kommer Microsoft med en dyr Lumia-topmodel?

Rygte: Lumia 940 og Lumia 940 XL skulle være to kommende topmodeller, som vil få et prisskilt dyrere end iPhone 6 og Galaxy S6.

Koncept-mockup af Lumia 940 (Kilde: Wmpoweruser.com)

Koncept-mockup af Lumia 940 (Kilde: Wmpoweruser.com)

Microsoft har været i mediestormvejr den seneste uge, og her på MereMobil.dk er vi, efter de massive fyringer i mobildivisionen, oprigtigt i tvivl om, hvad det egentlig er Microsoft vil. Det kan du læse mere om i vores kommentarartikel, som vi linker til herunder.

Kommentar: Hvad har I tænkt jer, Microsoft

Men alt omhandler ikke fyringer i Microsoft, da der nu også er nyt på rygtebørsen. Nu går rygterne på, at Microsoft har to nye topmodeller i støbeskeen. Navnene skulle angiveligt være Lumia 940 og Lumia 940 XL, og ambitionerne er bestemt ikke blevet mindre end i de foregående topenheder. Der tales om telefoner med et prisskilt højere end iPhone 6 og Samsung Galaxy S6.

Rygterne kommer denne gang fra Phonearena og MyWindows. På sidstnævnte er artiklen efterfølende blevet fjernet, og hvad årsagen er til dette vides ikke. Vi ved altså heller ikke, om Microsoft har kontaktet hjemmesiden og ”talt med store bogstaver”.

Det hævdes, at telefonerne vil blive bygget i polykarbonat, som en række af de tidligere Lumia-modeller, hvilket er et udmærket plastikmateriale. Det har en hårdhed som metal, og føles ikke som traditionelt plastik, men vejer ganske lidt.

Gode specifikationer

Lumia 940 og 940 XL bliver på specifikationerne ret interessante modeller, hvis rygterne holder. Lumia 940 XL vil angiveligt have 5,7 tommer skærm med 1440p-opløsning. Det svarer til 2560 x 1440 pixels i 16:9 format. Nogle kalder det også for Quad HD, fordi det har fire gange så mange pixels som HD-opløsningen 1280 x 720 pixels.

Processoren skulle blive en Snapdragon 810 fra Qualcomm med 3 GB RAM. Det er samme processortype som der findes i LG G Flex 2, HTC One M9 og Sony Xperia Z3+.

Snapdragon 810 har fået en del negativ omtale, da den i nogle tilfælde har haft tendens til høj varmeudvikling, men vi antager det efterhånden er blevet løst.

To nye Lumia-smartphones er Windows 10 klar

20 megapixels med ny fotolysteknik

Snapdragon 810 understøtter blandt andet video i 4K kvalitet samt 3D-spil på 4K-skærme. Dertil kommer 4G LTE med downloadhastighed på op til 450 Mbps (teoretisk) samt Qualcomm Quick Charge 2.0.

Kameraet vil måske være 20 megapixes PureView, og der eksperimenteres med nye belysningsmetoder ved brug af hele tre LED-lysdioder.

Lumia 940 får måske kun Full HD-skærm på 5,2 tommer samt en Snapdragon 808 processor.

Telefonerne skulle komme til november.

Office 2016 er nu endelig klar til Mac

Specifikationer ifølge rygterne

Lumia 940Lumia 940 XL
5.2” Full HD (1920 × 1080)Snapdragon 8083 GB RAM

32 GB hukommelse

SD Card slot

20 megapixels PureView kamera

5 megapixels front kamera

Triple LED fotolys

Iris Scanner

Polykarbonat

5.7” Quad HD (2560 × 1440)Snapdragon 8103 GB RAM

32 GB hukommelse

SD Card slot

20 megapixels PureView kamera

5 megapixels front kamera

Triple LED fotolys

Iris Scanner

Polykarbonat

Mere til historien

Bemærk. Der er tale om rygter, og der er ingen officielle oplysninger om modellerne, men på MereMobil.dk holder vi et vågent øje med dem.

Denne dato kan du købe OnePlus 12 – måske

Datoen for hvornår OnePlus 12 kan købes i Europa er måske afsløret.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
OnePlus 12 er snart på trapperne

Det tyder på, at OnePlus snart præsenterer OnePlus 12, deres nyeste flagskibs telefon.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer til marts

RYGTE: Det ventes at Apple Vision Pro er klar til marts 2024.

(mere…)
Samsung arbejder IKKE på foldbar i mellemklassen

Der har svirret rygter om, at Samsung var på vej med en foldbar i mellemklassen. Det afviser en talsperson nu - selvom døren ikke lukkes helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram