Danskerne gambler med mobilerne på festival

Undersøg hvordan du er dækket i tilfælde af tyveri, før kursen sættes mod festival og fadøl.

Roskilde Festival Orange Scene 2015

Roskilde Festival, Orange Scene 2015 (Foto: MereMobil.dk)

Festivalsæsonen er i gang, og under den netop afsluttede Tinderbox Festival i Odense, blev en tyv pågrebet med rygsækken fuld af stjålne mobiltelefoner, og Roskilde Festival advarer nu om de typiske uheld, såsom væskeskader, skærmbrud og tyveri. I 2014 anmeldte 757 personer tyverier på Roskilde Festival.

En ny undersøgelse Wilke har gennemført for teleselskabet 3 viser, at mere end hver tredje der skal på festival, ikke har en mobilforsikring, og 14,5 procent ved ikke, om deres mobil er forsikret overhovedet.

Hele 35,3 procent af danskerne har ikke forsikret deres telefon, når de er på festival, og 30,8 procent af de unge i undersøgelsen mellem 15 og 23 år skifter deres smartphone ud med en ældre model, når de tager på festival.

- Mobilen er vigtigere end kondomer på festival

Frygt for tyveri

På spørgsmålet om hvorfor de gør det, svarer 69,4 procent, at det er for at undgå den går i stykker. 61,1 procent svarer, at det er fordi batteriet ikke holder så længe i deres smartphone, 58,3 procent vil ikke miste deres smartphone og endelig er der 52,8 procent der lader smartphonen blive hjemme for at undgå tyveri.

Af dem der er forsikrede svarer 4,2 procent, at forsikringen varetages af deres teleselskab og 46 procent er dækket via deres indboforsikring.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog 757 tyverianmeldelser om tyveri fra taske og campingplads samt tyveri af baggage i 2014 fra festivalgæster på Roskilde Festival. I 2013 modtog man 1.350 og i 2012 1.441 tyverianmeldelser.

Anmeldelserne i 2014 fordelte sig med 203 tyverier fra lomme eller taske, 513 tyverier fra campingplads og 41 tyverier af taske eller bagage.

- Fri adgang til indhold på hver anden mobil

Mere til historien

Undersøgelsen er gennemført af analysebureauet Wilke i perioden 21. maj til den 29. maj 2015 og er repræsentativt fordelt blandt danskere over 15 år, som har angivet, at de enten har været på festival før eller skal på festival i år. Der er gennemført i alt 1005 interviews.

Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Apple Watch-brugere får for lidt søvn

God nat! Apple Watch-ejerne sover for lidt.

(mere…)
Brugte telefoner? Nej tak!

Størstedelen af danskerne vil gerne være miljøbevidste, men brugt mobiltelefon eller anden brugt teknik gider kun få.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

Når danskerne køber en ny smartphone, er det oftest fordi, at man er træt af batterilevetiden på den gamle.

(mere…)
Apple sidder solidt på unge forbrugere

Generation Z er Apples sikre vej til, at afvise konkurrenterne, men Apples produkter skaber sociale problemer for netop Generation Z.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram