Danskerne gambler med mobilerne på festival

0

Undersøg hvordan du er dækket i tilfælde af tyveri, før kursen sættes mod festival og fadøl.

Roskilde Festival Orange Scene 2015
Roskilde Festival, Orange Scene 2015 (Foto: MereMobil.dk)

Festivalsæsonen er i gang, og under den netop afsluttede Tinderbox Festival i Odense, blev en tyv pågrebet med rygsækken fuld af stjålne mobiltelefoner, og Roskilde Festival advarer nu om de typiske uheld, såsom væskeskader, skærmbrud og tyveri. I 2014 anmeldte 757 personer tyverier på Roskilde Festival.

En ny undersøgelse Wilke har gennemført for teleselskabet 3 viser, at mere end hver tredje der skal på festival, ikke har en mobilforsikring, og 14,5 procent ved ikke, om deres mobil er forsikret overhovedet.

Hele 35,3 procent af danskerne har ikke forsikret deres telefon, når de er på festival, og 30,8 procent af de unge i undersøgelsen mellem 15 og 23 år skifter deres smartphone ud med en ældre model, når de tager på festival.

Mobilen er vigtigere end kondomer på festival

Frygt for tyveri

På spørgsmålet om hvorfor de gør det, svarer 69,4 procent, at det er for at undgå den går i stykker. 61,1 procent svarer, at det er fordi batteriet ikke holder så længe i deres smartphone, 58,3 procent vil ikke miste deres smartphone og endelig er der 52,8 procent der lader smartphonen blive hjemme for at undgå tyveri.

Af dem der er forsikrede svarer 4,2 procent, at forsikringen varetages af deres teleselskab og 46 procent er dækket via deres indboforsikring.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog 757 tyverianmeldelser om tyveri fra taske og campingplads samt tyveri af baggage i 2014 fra festivalgæster på Roskilde Festival. I 2013 modtog man 1.350 og i 2012 1.441 tyverianmeldelser.

Anmeldelserne i 2014 fordelte sig med 203 tyverier fra lomme eller taske, 513 tyverier fra campingplads og 41 tyverier af taske eller bagage.

Fri adgang til indhold på hver anden mobil

Mere til historien

Undersøgelsen er gennemført af analysebureauet Wilke i perioden 21. maj til den 29. maj 2015 og er repræsentativt fordelt blandt danskere over 15 år, som har angivet, at de enten har været på festival før eller skal på festival i år. Der er gennemført i alt 1005 interviews.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer