Hvad køber danskerne på mobilen?

Danskerne har taget mobilen til sig og elsker at læse nyheder, tjekke mails og andet på mobilen.Vi har også taget mobilen til os som betalingsmiddel.

Mobilbetaling

I Danmark er det MobilePay, Swipp og Paii som er markedets aktuelle mobilbetalingsapplikationer (Foto: MereMobil.dk)

Det har i mere end to år været muligt for danskere at overføre penge hurtigt og nemt med mobilen til venner og bekendte via bankernes mobilapplikationer, som MobilePay og Swipp – de har desuden også gennem noget tid kunne bruges på loppemarkeder og flere webshops.

 – Kvitteringerne samles nu i MobilePay

En ny undersøgelse viser også, at danskerne for alvor er ved at tage mobilbetaling til sig. Det har resulteret i, at det nu er muligt at betale med mobilen i blandt andet Rema 1000 og i nogle af Dansk Supermarkeds butikker.

Det er Eniro Danmark, som har foretaget undersøgelsen via Epinions Danmarkspanel, der viser knap halvdelen har foretaget køb med mobiltelefonen inden for den seneste måned. Væksten vil også fortsætte de næste år og vores betalinger vil i større og større grad blive afløst af en eller flere applikationer på vores smartphone.

Podcast: Mobilbetaling

 – ”Vi har over flere år set, at mobilen bliver brugt til alt fra GPS til betalingsmiddel. Vi har den altid på os, og med udviklingen inden for mobilbetalingsapps, virksomheders egne apps og generelt flere hjemmesider, der er tilpasset mobilen også i købsfasen, er vi godt på vej mod mobilen som den elektroniske pengepung,” lyder det fra Allan Jakobsen, som er administrerende direktør i Eniro Danmark.

Undersøgelsen viser også, at der er stor forskel på e-handlen via mobiltelefonen og det afhænger af hvor i landet man bor.

Det er mest populært i hovedstadsområdet, hvor 54 procent har købt en eller flere ting med mobilbetaling inden for den seneste måned. Særligt bus- og togbilletter betales med mobiltelefonen i hovedstadsområdet, mens 20 procent har købt mad med betaling fra mobilen.

Se resultaterne fra undersøgelserne herunder.

Københavnerne er førende sammen med fynboerne når det handler om at betale caféregningen med mobiltelefonen. Nordjyderne derimod køber hjemmeunderholdning så som bøger, film og musik på mobiltelefonen.

Resultat fra undersøgelsen. Undersøgelsen er foretaget gennem Epinions Danmarkspanel i perioden fra den 5. maj til 15. maj 2015. I alt 2.003 personer har deltaget.

Resultat fra undersøgelsen.
Undersøgelsen er foretaget gennem Epinions Danmarkspanel i perioden fra den 5. maj til 15. maj 2015. I alt 2.003 personer har deltaget.

Mere til historien

Eniro står bag tjenesterne Krak og De Gule Sider.

Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram