Træk den sendte mail tilbage på Gmail

2

Gmail giver nu alle brugere mulighed for, at bremse en mail så den ikke når frem til modtageren.

Gmail undo send
Her aktiveres fortryd-send funktionen i Gmail (Foto: MereMobil.dk)

Efter en lang tilværelse som test-funktion er ”Fortryd afsendelse” nu blevet implementeret som en standardfunktion i Gmail.

Funktionen gør det muligt, i op til 30 sekunder, at fortryde en mail der er trykket send på, skriver Google på sin officielle blog.

Du aktiverer fortryd-muligheden i Gmail under Indstillinger – Generelt – Aktiver Fortryd Send. Herefter kan intervallet sættes til mellem 10 og 30 sekunder.

Når der fremover sendes en mail via Gmail, vil en gul stribe være synlig i toppen af skærmen, i det antal sekunder der er valgt. Det er her afsendelsen kan fortrydes.

Her er Googles nyeste mobilnyheder i Android

Gmail undo send
Gmail afventer med at sende en mail i fx 30 sekunder (Foto: MereMobil.dk)

Egentlig er funktionen meget simpelt tænkt. En mail ligger i udbakken i det valgte antal sekunder, og sendes først derefter. Der er således ikke tale om, at en mail kan trækkes tilbage fra modtagerens indbakken, når først den ligger der.

Det er endnu ikke på alle Gmail konti fortrydelse er mulig. De helt almindelige Gmail-adresser (dem der ender på @gmail) kommer først, og derfor vil brugere af den professionelle Gmail-udgave, måske endnu ikke kunne se og aktivere den.

Fortrydmuligheden er indtil videre kun tilgængelig når Gmail benyttes i en browser, og kan således ikke benyttes fra smartphonen.

Google samler alle dine mailadresser ét sted

Mere til historien

Gmail åbnede den 1. april 2004, og den 5. juni 2008 blev Gmail Labs annonceret, hvor Google tester forskellige nye funktioner. Det er fra denne Labs-sektion, at fortryd send nu er gradueret op til en officiel Gmail feature.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer