Fem ting du ikke vidste om Apples App Store

0

Apple frigivet de seneste tal fra deres succesfulde applikationsbutik App Store. Vi har her samlet fem ting, som du formentlig ikke vidste om app-butikken.

Apples App Store
Apples App Store

Under aftenens keynote til årets WWDC (Worldwide Developer Conference) kunne Tim Cook, Apples topchef, oplyse de seneste tal for selskabets populære applikationsbutik, Apples App Store.

Her er Apple Music – en ny Spotify konkurrent

Tilbage i sommeren 2007, hvor den første iPhone så dagens lys, var det uden en applikationsbutik – faktisk fandtes begrebet smartphone-applikationer slet ikke på daværende tidspunkt.

App Store så først dagens lys den 10. juli 2008. Ved lanceringen af App Store var der 500 applikationer tilgængelig, men successen de seneste syv år har ingen ende ville tage, og det tal er nu steget til omkring 1,5 millioner forskellige applikationer.

Det betyder også, at iOS-brugerne har et kæmpe udvalg at vælge mellem – af både betalingsapplikationer og gratis apps i forskellige genré lige fra underholdning til læring. Og brugerne er vilde med applikaitoner. I gennemsnit har en iOS-bruger 119 applikationer downloadet på sin enhed.

Hvert eneste sekund, døgnet rundt, downloades der 850 applikationer på enten iPads, iPod’s eller iPhones fra Apples App Store.

 – Apples brandværdi når nye højder

Tim Cook kunne også oplyse fra scenen i San Fransisco, at der nu er rundet en kæmpe milepæl – nemlig hele 100 milliarder app-downloads. Det har betydet, at Apple har måtte betale 30 milliarder dollars til udviklerne, siden begyndelsen af App Store tilbage i 2008. Hvilket er 70 procent af det, som brugerne har betalt for diverse applikationer.

Når du besøger App Store så er noget af det, som for alvor fylder, spil og diverse underholdningsapplikationer, men der findes også en masse læringsapplikationer. De nye tal viser, at der er omkring 195.000 uddannelses-applikationer tilgængelige i App Store.

Du kan læse mere om diverse facts fra Apples App Store fra 2008-2015 her.

Mere til historien

Apple har en række applikationer, der er tilpasset den større skærm på iPad. Tal tilbage fra midten af januar 2015 viste, at der var 725.000 iPad-applikationer tilgængelig.

Læs også
Apple afviser apps der nævner Apple Watch konkurrenter

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer