Falsk valg-SMS i omløb

0

En falsk valg-SMS er i omløb. Man kan kun stemme ved personligt fremmøde og ikke SMS.

Den falske valg-SMS.
Den falske valg-SMS.

Ifølge TV 2 advarer Indenrigsministeriet nu om, at ukendte bagmænd forsøger, at afspore folketingsvalget ved hjælp af falske sms’er. Beskeden opfordrer vælgerne til, at sende deres stemme via sms til 1231. Den falske SMS står som afsendt af ”Indenrigsministeriet”.

Det er en borger, som har modtaget en SMS, som fortæller man kan stemme via mobilen, og derfor har borgeren henvendt sig til Indenrigsministeriet.

Christine Boesskov, der er valgkonsulent i Økonomi- og indenrigsministeriet, siger til TV 2, de er blevet bekendt med nogle borgere har modtaget en besked med oplysning om, at deres kommune er udvalgt som forsøgskommune og derfor kan stemme via SMS.

Ifølge Politiken kender Indenrigsministeriet endnu ikke omfanget af hvor mange, der har modtaget beskeden, men mener alligevel det er vigtigt at informere offentligheden, så ingen danskere tager fejl og derfor undlader at tage turen til stemmeboksen.

Det er uvist, hvor i landet borgeren, som har modtaget SMS-beskeden bor, og også, hvad der sker, hvis man besvarer beskeden. Christine Boesskovs bud er dog ifølge Politiken, at man vil komme til at betale et ukendt beløb til afsenderen af beskeden.

Christine Boesskov understreger, man kan kun stemme via personligt fremmøde på det afstemningssted, som fremgår af ens valgkort. Ministeriet vil ikke risikere, at danskerne tror, de kan stemme via mobilen, og derfor undlader at stemme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer