Hvor mange har smartphones og CD-afspillere?

0

Danskernes forbrugsmønstre ændrer sig ifølge Danmarks Statistik. Læs her hvor mange der har smartphones, CD-afspillere og smart-TV.

Både CD og DVD-afspillere er på vej til at blive fortid i de danske hjem, mens antallet af familier med smart-TV stiger. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Udvikling i familiernes besiddelse af elektronik (Foto: Danmarks Statistik)
Udvikling i familiernes besiddelse af elektronik (Foto: Danmarks Statistik)

I opgørelsen Elektronik i hjemmet 2015 fra Danmarks Statistik indgår familier, hvor mindst ét familiemedlem er mellem 16 og 74 år.

CD-afspilleren, som fra midt i 1990’erne var fast inventar i alle danske hjem, er på kun tre år faldet fra en udbredelse på 82 procent til 64 procent. Danskerne vender altså hastigt ryggen til det digitale musikmedie, men det kommer dog ikke helt som den store overraskelse, da online musiktjenesterne de seneste mange år har haft kronede dage.

Smart-TV rykker

En af de store vindere er Smart TV. For to år siden havde 24 procent af de danske familier smart-TV, og i dag er tallet oppe på 40 procent. I samme periode er antallet af familier med 3D TV ikke steget overhovedet, og andelen med 3D TV ligger stadigvæk på 19 procent, hvilket tydeligt viser, at 3D TV aldrig fik rigtig fat i danskerne.

26 procent af de danske familier har en harddiskoptager og 20 procent har en Blu-Ray afspiller. Harddiskoptagerens storhedstid er også snart ved at være ovre, da mange nyere TV har indbygget optage-funktionalitet.

Farvel til 3D TV

Robotterne kommer

Robotstøvsugeren har også vundet indpas i mange hjem, og andelen er oppe på 10 procent. Spillekonsoller ligger på samme niveau som sidste år, og det betyder, at 39 procent af de danske familier har en spillekonsol.

Smartphones gør dog rent bord; Næsten alle danske familier har i dag mindst én telefon. 98 procent af alle danske familier har mindst én mobiltelefon, og ser man på udbredelsen af smartphones så findes de hos 77 procent.

Fastnettelefonen er derimod på vej i graven. I 2012 havde 51 procent af familierne en fastnettelefon, og i dag er det nede på  39 procent.

Hele opgørelsen fra Danmarks Statistik kan ses her.

Mere til historien

DAB radioer findes i 36 procent af de danske hjem. Det forventes dog, at det tal muligvis falder, når Danmarks Radio i slutningen af 2016 skifter fra DAB til det forbedrede DAB+ format på grund af gamle radioer, som bliver teknisk forældet.

FM-nettet lukker ikke med det samme

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer