Lukning af FM-radio er udskudt

0

FM-radio i Danmark slutter ikke i 2019. Erkendelsen er, at DAB måske alligevel ikke er fremtidens digitale radio.

FM-radio
FM-radio i Danmark lukker ikke foreløbigt

Du kan fortsat lytte til radio i bilen, ganske som to millioner andre danskere, også uden en DAB-radio.

Kulturminister Marianne Jelved (R) og medieordførerne for alle partierne i Folketinget, har indgået en tillægsaftale til medieaftalen. Beslutningen er, at FM-båndet i Danmark ikke lukkes ved udgangen af 2019, som oprindeligt aftalt. Det oplyser Kulturministeriet.

Parterne bag aftalen vil nu følge udviklingen for DAB-radio og anden digital radio i Danmark, sådan som kritikerne af FM-lukningen tidligere har opfordret til.

DAB-radioen er overhalet af smartphones

Den samlede digitale radiolytning udgør i dag 26 procent, ifølge Kulturstyrelsen. Når digital lytning runder 50 procent af det samlede lytning, vil partierne bag aftalen træffe en beslutning om tidspunktet for et sluk af FM-båndet.

– ”Det er sund fornuft først at undersøge forbrugernes reelle radiolytning og behov i stedet for bare at lukke ned for FM-båndet og iværksætte en storstilet kampagne for DAB, som ellers var planen. Så stor ros og tak til medieordførerne for at udvise rettidig omhu,” udtaler John R. Kristensen, adm. direktør i Gramex,

Gramex mener umiddelbart ikke, at DAB er fremtidens digitale radioplatform, men peger på, at de forventer en undersøgelse af radiolytningen i dag vil vise, at den primært sker på FM, tablets og smartphones.

Mere til historien

Tillægsaftalen mellem de politiske partier indeholder en beslutning om, at lytteradfærden og den teknologiske udvikling skal undersøges.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer