Lukning af FM-radio er udskudt

FM-radio i Danmark slutter ikke i 2019. Erkendelsen er, at DAB måske alligevel ikke er fremtidens digitale radio.

FM-radio

FM-radio i Danmark lukker ikke foreløbigt

Du kan fortsat lytte til radio i bilen, ganske som to millioner andre danskere, også uden en DAB-radio.

Kulturminister Marianne Jelved (R) og medieordførerne for alle partierne i Folketinget, har indgået en tillægsaftale til medieaftalen. Beslutningen er, at FM-båndet i Danmark ikke lukkes ved udgangen af 2019, som oprindeligt aftalt. Det oplyser Kulturministeriet.

Parterne bag aftalen vil nu følge udviklingen for DAB-radio og anden digital radio i Danmark, sådan som kritikerne af FM-lukningen tidligere har opfordret til.

DAB-radioen er overhalet af smartphones

Den samlede digitale radiolytning udgør i dag 26 procent, ifølge Kulturstyrelsen. Når digital lytning runder 50 procent af det samlede lytning, vil partierne bag aftalen træffe en beslutning om tidspunktet for et sluk af FM-båndet.

– ”Det er sund fornuft først at undersøge forbrugernes reelle radiolytning og behov i stedet for bare at lukke ned for FM-båndet og iværksætte en storstilet kampagne for DAB, som ellers var planen. Så stor ros og tak til medieordførerne for at udvise rettidig omhu,” udtaler John R. Kristensen, adm. direktør i Gramex,

Gramex mener umiddelbart ikke, at DAB er fremtidens digitale radioplatform, men peger på, at de forventer en undersøgelse af radiolytningen i dag vil vise, at den primært sker på FM, tablets og smartphones.

Mere til historien

Tillægsaftalen mellem de politiske partier indeholder en beslutning om, at lytteradfærden og den teknologiske udvikling skal undersøges.

Alt du skal vide om DAB+ radio vs FM

BAGGRUND: Læs om forskellene på FM-signalet og det digitale DAB+ signal. Her får du en grundig gennemgang af radioteknologien DAB+ med fordele og ulemper.

(mere…)
DR udvider DAB+ dækningen markant

DR udvider sit DAB+ sendenetværk til radio, så endnu flere danskere kan modtage digital DRs radiokanaler mere problemfrit.

(mere…)
DAB+ er håbløst! Streaming radio er håbløst!

DEBAT: DAB+ er fremtidens radio! Nej! Streaming er fremtiden... Fronterne er trukket op. På MereMobil.dk er vi dybt uenige. Deltag i debatten her.

(mere…)
Derfor er DAB-radio i bilen et ’no go’

WEB-TV: Udfald og dårlig lydkvalitet er min oplevelse af DAB-radio i bilen efter en længere testperiode.

(mere…)
DAB-radioen er overhalet af smartphones

Smartphones har overhalet DAB-radioen, lyder det fra Gramex. DAB-systemet er næsten forældet, før det rigtigt er udbredt.

(mere…)
Pinell Go – transportabel DAB-radio med 24 timers batteri

I Norge er DAB-radioen Pinell Go en kæmpe succes og nu er den på vej til Danmark i starten af det nye år. (mere…)

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram