DAB-radioen er overhalet af smartphones

4

Smartphones har overhalet DAB-radioen, lyder det fra Gramex. DAB-systemet er næsten forældet, før det rigtigt er udbredt.

Philips AE5020
Philips AE5020

FM-nettet skal efter planen slukkes i 2019 her i Danmark. Meningen har været, at overgå til radio via DAB-sendenettet, der i modsætning til det analoge FM-net, er en digital sendeform.

Nu er der rejst tvivl om hvorvidt DAB giver mening i det moderne digitale samfund. Driften af sendenettet er forholdsvis omkostningstungt, og kræver et fintmasket net af antenner.

Kulturstyrelsen aflyste i sidste uge en informationskampagne til 10,7 millioner kroner, skriver Business.dk. Her skulle danskerne have hørt om skiftet fra FM til DAB, men der er sået tvivl om hvorvidt danskerne rent faktisk køber og bruger DAB-radioer.

John R. Kristensen, adm. direktør i Gramex, kunstneres rettighedsorganisation, siger til Business.dk, at musik- og radiolytning via internet- og mobil har overhalet DAB indenom.

Dermed understøtter Gramex de mange kritikere der har været af DAB-systemet, som aktuelt primært huser Danmarks Radios kanaler og Radio 24 Syv. Undersøgelsen ville, ifølge Gramex direktøren, have været en promovering af DRs DAB-udbud.

– ”Vi har stadig til gode at se folk i biler, i toget eller på gader og stræder rende rundt med en DAB+-radio i lommen, hvorimod flere end seks millioner danskere har et SIM-kort i inderlommen, så mon ikke forbrugerne de næste mange år også tilgår radio og musik på smartphones, tablets og computere,” lyder det fra John R. Kristensen.

Mere til historien

Norge trækker stikket til FM i 2017. Den svenske rigsrevision har advaret regeringen i Sverige om, at gøre det samme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer