DAB-radioen er overhalet af smartphones

Smartphones har overhalet DAB-radioen, lyder det fra Gramex. DAB-systemet er næsten forældet, før det rigtigt er udbredt.

Philips AE5020

Philips AE5020

FM-nettet skal efter planen slukkes i 2019 her i Danmark. Meningen har været, at overgå til radio via DAB-sendenettet, der i modsætning til det analoge FM-net, er en digital sendeform.

Nu er der rejst tvivl om hvorvidt DAB giver mening i det moderne digitale samfund. Driften af sendenettet er forholdsvis omkostningstungt, og kræver et fintmasket net af antenner.

Kulturstyrelsen aflyste i sidste uge en informationskampagne til 10,7 millioner kroner, skriver Business.dk. Her skulle danskerne have hørt om skiftet fra FM til DAB, men der er sået tvivl om hvorvidt danskerne rent faktisk køber og bruger DAB-radioer.

John R. Kristensen, adm. direktør i Gramex, kunstneres rettighedsorganisation, siger til Business.dk, at musik- og radiolytning via internet- og mobil har overhalet DAB indenom.

Dermed understøtter Gramex de mange kritikere der har været af DAB-systemet, som aktuelt primært huser Danmarks Radios kanaler og Radio 24 Syv. Undersøgelsen ville, ifølge Gramex direktøren, have været en promovering af DRs DAB-udbud.

– ”Vi har stadig til gode at se folk i biler, i toget eller på gader og stræder rende rundt med en DAB+-radio i lommen, hvorimod flere end seks millioner danskere har et SIM-kort i inderlommen, så mon ikke forbrugerne de næste mange år også tilgår radio og musik på smartphones, tablets og computere,” lyder det fra John R. Kristensen.

Mere til historien

Norge trækker stikket til FM i 2017. Den svenske rigsrevision har advaret regeringen i Sverige om, at gøre det samme.

Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Hvad er din yndlings-telefon?

VIDEO: Hvilken telefon er din 'go-to' telefon - og hvorfor?

(mere…)
De 5 bedste gamle smartphone-funktioner, vi savner

Ville du ikke hellere have gode højttalere og et udskifteligt batteri end en foldbar skærm?

(mere…)
Den bedste smartphone – mine 2023-favoritter

TOP-3: Jeg har valgt den bedste smartphone for 2023 – min personlige favorit. Hvad var din?

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram