Succesen udeblev: Farvel til 3D TV

0

Sky siger farvel til 3D og følger i fodsporerne fra bl.a. BBC, Viasat og Canal Digital. YouSee mener 3D TV er stendødt.

3D TVFor få år siden skulle alle have 3D TV i stuen, men nu er det snart helt slut. Det nye inden for TV er de buede skærme, og 3D taler producenterne ikke rigtigt om længere.

Sky, Europas største udbyder af betalings-TV, lukker i næste måned deres 3D kanal, skriver Digitalt.tv. Dermed slutter Sky sig til en lang række af udbydere, der også har lagt 3D-brillerne i skuffen.

Skys 3D kanal nåede at blive fem år. Fremover tilbyder Sky kun 3D indhold via on demand.

Viasat lukkede deres kanal den 15. januar 2014, og den 27. oktober samme år kom Canal Digital frem til, at 3D ikke blev det store hit hjemme i stuerne. I 2013 lukkede BBC deres 3D-satsning. Det kom som følge af, at kun halvdelen af de estimerede 1,5 millioner husstande i Storbritannien, med et 3D TV, så åbningsceremonien ved sommer OL 2012 i 3D, der ellers var en stor satsning.

Gennem tiderne har der været mange forsøg på, at få 3D på TV til at slå igennem, men mens publikum i biograferne godt kan lokkes til, at sidde med briller på, så er det ganske anderledes i hjemmene, hvor mange 3D TV skærme blot bruge til 2D-visning.

– ”Der er ingen efterspørgsel efter 3D TV hos YouSee. 3D på TV-skærme er efter min opfattelse stendødt,” siger TDCs pressechef Ib Konrad Jensen til MereMobil.dk.

I sommeren 2011 kom telefonen LG Optimus 3D, der kunne vise 3D-indhold, eksempelvis nogle 3D-spil, vel at mærke uden brug af briller. At brugeren så lignede en guldfisk i øjnene, og en nærliggende svimmelhed lurerede om hjørnet, er så en anden sag. LG Optimus 3D blev ikke en succes, og det er ikke ligefrem 3D-mobilskærme vi har hørt mest om de seneste par år.

Her i 2015 handler det om 4K og kurvede skærme til stuen, og blandt andet Samsung eksperimenterer med virtual reality briller. Nu må vi så se, om det er noget der står igennem.

Mere til historien

Teknikken til 3D-visning blev udviklet helt tilbage i 1838, og det første stereoscopic 3D TV blev demonstreret den 10. august 1928. Det første 3D TV blev produceret i 1935. I 50’erne var 3D biograffilm tilgængelige i USA – blandt andet Dial M for Murder af Alfred Hitchcock, men for at nå ud til så mange biografer som muligt, kom denne også i en 2D-udgave.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer