4G med 600 Mbit/s testes af Huawei og Qualcomm

1

Højere modulation skal give højere hastighed på 4G LTE. Nu tester Huawei og Qualcomm 4G med 600 Mbit/s download.

Først var 100 Mbit/s hurtigt, så steg hastigheden til 150 Mbit/s og senere på året kommer danskerne til at kunne hente data med op til (teoretisk) 300 Mbit/s via 4G LTE. TDC  taler allerede om hastigheder på op til 375 Mbit/s via 4G, men 4G-udviklingen er slet ikke slut endnu – 600 Mbit/s bliver nemlig testet i øjeblikket. Det skriver Telecoms.com

Qualcomm Snapdragon
Qualcomm Snapdragon processor

Netværksleverandøren Huawei, der leverer TDCs danske radionetværk, er gået sammen med chipproducenten Qualcomm om at gennemføre tests med den nye højere hastighed. Testene benyttede et nyt kategori 11 Snapdragon LTE modem fra Qualcomm.

Der er tale om tests af såkaldt kategori 11 LTE udstyr, som i teorien kan samle 3 x 20 MHz med 256 QAM modulation.Når man samler forskellige frekvensbånd kaldes det carrier aggregation, og bundlingen af tre frekvensbånd forkortes indenfor branchen som 3CC CA

4G LTE kategorier – hvad betyder de

Normalt opnår 4G LTE kun 150 Mbit/s for hver 20 MHz (med kategori 4 udstyr), og med 3 x 20 MHz tilrådighed vil man kunne opnå teoretiske hastigheder på op til omkring 450 Mbit/s. Ved at benytte en højere modulation på 256 QAM kan man presse mere mere data igennem, og derved opnås en overførselshastighed på op til 600 Mbit/s.

Meget forsimplet kan man sige, at modulation er den måde, hvorpå man afsender signalet. En højere modulation giver mulighed for at overføre mere data, men kræver samtidigt et bedre signal mellem sender og modtager – dvs. en højere modulation kun kan lade sig gøre under gode radioforhold. Den højere modulation vil altså kun være nyttig, hvis man befinder sig i områder med god mobildækning.

Hvad er carrier aggregation? Sådan bliver mobilnettet hurtigere

-” I 2015 vil der komme en global stigning i LTE-A udbygningen, hvor teleselskaberne begynder at overveje stor-skala udrulning af 3CC CA,” udtaler Davis Wang, Huaweis præsident for trådløse netværksprodukter og tilføjer at 256 QAM snart vil blive sat i kommerciel drift.

Mere til historien

Qualcomms chipsæt sidder i mange smartphones.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer