Surface 3 fra Microsoft – Windows 10-klar tablet

1

Ny, billigere og lettere Surface 3 fra Microsoft – en fuldblodsoplevelse i et kompakt design med hurtig hardware.

Microsoft har løftet sløret for en ny tablet kaldet Surface 3. Her er tale om et tabletprodukt med gener fra den bærbare industri. Surface 3 er nemlig som den eneste, foruden Surface Pro 3, født med fuldt Windows 8.1 styresystem. Slut med Windows RT lyder det fra Microsoft, der samtidig lover gratis opdatering til Windows 10, når denne lanceres senere på året.

Microsoft Surface 3
Microsoft Surface 3

Selvom der er tale om en fuldblodstablet, så har prisen og vægten været på skrump. Designet er mere kompakt end vi har set det på forgængerne Surface og Surface 2. Med en kampvægt på 622 gram og dimensioner som ikke ligger langt fra hvad vi tidligere har set i Surfaceserien, endda en anelse tyndere end forgængerne, er der lagt op til et mere håndterlig produkt.

– Surface overlever Microsofts omstruktureringer

– ”Surface 3 den mest mobile Surface til dato, og den henvender sig til brugere, som vil have de bedste forudsætninger for at være produktiv i løbet af dagen, og som typisk er meget på farten”, fortæller Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows og Surface i Microsoft Danmark.

Arbejdshest til overkommelig pris

Med Surface 3 vil man med den helt nye quad-core Intel Atom x7 processor opleve en alsidig, effektiv og balanceret ydeevne, der tillader at være produktiv på farten. Med en batteritid på op til 10 timers videoafspilning, ligger Microsoft sig på niveau med Apple iPad.

Selvom designet har været på skrump, er der stadig blevet plads til en 10,8 tommer ClearType HD-skærm i 3:2-format med en opløsning på 1920 x 1280 pixels. Det giver en pixeltæthed på 213 PPI, flot men ikke prangende. Dolby har været med til at give Surface 3 et bedre lydbillede, og designet er stadig i samme hårdføre magnesiummateriale, som er kendt fra de to tidligere generationer.

Det kræver Windows 10 af din hardware

Med Surface 3 lancerer Microsoft også en ny tilbehørsserie, som inkluderer Type Cover med forbedret trackpad samt Surface Pen. Begge produkter i en række nye farver der matcher Surface 3. Dertil lanceres også en ny dockingstation optimeret til det nye format.

Surface 3 har USB 3.0, Mini DisplayPort og MicroSD-kortlæser, samt en MicroUSB port til opladning – hvilket er nyt på platformen.

– Microsoft holder liv i Windows RT – lidt endnu

Microsoft Surface 3 lander i de danske butikker den 7. maj, men kan allerede forudbestilles fra i dag. Med Surface 3 tilbyder Microsoft ét års gratis abonnement på Office 365 Personal, som inkluderer Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote og OneDrive.

Pris og tilgængelighed

Surface 3 kommer i to udgaver på det danske marked; 64 GB versionen med 2 GB RAM koster 4.699 kroner, mens 128 GB versionen skal koste dig 5.599 kroner, hertil hører yderligere 2 GB RAM, så der i alt er 4 GB tilgængelig – herudover er der ingen forskel mellem de to enheder. Der vil ikke være nogen LTE-version tilgængelig på det danske marked, oplyser Microsoft. Til gengæld vil erhvervslivet kunne glæde sig over en version med Windows 8.1 Pro installeret.

Specifikationer fra Microsoft

OperatingsystemWindows 8.1
ExteriorDimensions: 267 x 187 x 8.7 millimetersWeight: 622 gramsCasing: MagnesiumColor: Silver

Physical buttons: Volume, Power, Home

Storage64 GB, 128 GB
DisplayScreen: 10.8-inch ClearType Full HD Plus DisplayResolution: 1920 x 1280Aspect ratio: 3:2Touch: 10-point multi-touch
Pen inputSurface Pen (sold separately)
CPUQuad-core Intel® Atom™ x7-Z8700 processor(2MB cache, 1.6 GHz with Intel Burst™ technology up to 2.4 GHz)
NetworkWi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac)Bluetooth 4.0 low energy
BatteryUp to 10 hours of video-playback battery life
Cameras and A/V3.5 megapixel 1080p front-facing camera8.0 megapixel 1080p rear-facing camera with auto-focusMicrophoneStereo speakers with Dolby® Audio-enhanced sound
PortsFull-size USB 3.0Mini DisplayPortmicroSD™ card readerMicro USB charging port (passes power and USB 2.0 data)

Headset jack

Cover port

SensorsAmbient light sensorProximity sensorAccelerometerGyroscope

Magnetometer

Digital compass

Power supply13W Micro USB power supply
LocationAssisted GPSGLONASS
In the boxSurface 3 Power SupplyQuick Start GuideSafety and warranty documents
Pre-loadedOne-year subscription to Office 365 Personal, including Outlook, Word, Excel, PowerPoint and OneNoteOneDrive cloud storage

Galleri og videopræsentation af Surface 3

https://www.youtube.com/watch?v=vPto6XpRq-U

Mere til historien

Surface 3 leveres uden TouchType tastaturet, der kan tilkøbes i tre farvemuligheder til den nette sum af 1.169 kroner. Surface Pen koster 399 kroner, mens man skal grave lidt dybere for dockingstationen, der kan erhverves for 1.799 kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer