Plejmo er ikke kun film til 3 kroner

Filmudlejningstjenesten Plejmo har film til tre kroner og intet abonnement, men de nye og populære titler er langt dyrere.

Filmleje-tjenesten Plejmo.

Filmleje-tjenesten Plejmo.

I sidste uge åbnede filmtjenesten Plejmo i Danmark. Flere medier bragte historien om den nye Netflix og HBO konkurrent, og man kunne hurtigt få opfattelsen af, at film på tjenesten kun kostede tre kroner per styk.

Det vigtige ved Plejmos koncept er det lille ord ”fra” tre kroner per film. Et umiddelbart kig på filmudvalget afslører, at lavpristitlerne oftest er af ældre dato. De nyeste film ligger fra 29 til 49 kroner stykket, og følger dermed markedsprisen.

Priserne styres af efterspørgslen. Jo flere der ser en film, jo dyrere bliver den. Dermed vil de billigste titler være dem, som kun ganske få efterspørger.

Plejmo er ikke så hemmelighedsfulde om udvalget som andre tjenester. Ved åbningen er der 2.500 filmtitler. I maj stiger dette til 6.000 mens der i september ventes et udvalg på 8.000 titler. Lige nu er der 654 nordiske film (385 svenske, 111 norske, 60 finske og 98 danske).

– ”Mange brugere af streaming-tjenester ser slet ikke alt det, de rent faktisk betaler for hver måned. Hos Plejmo vil vi gøre det nemt og billigt at finde film af høj kvalitet uden at skulle binde sig økonomisk,” udtaler Ulrika Lindwall, som er direktør i Plejmo. Ulrika Lindwall kommer fra en direktørstilling hos Spotify.

Aktuelt er der ikke direkte Apple TV og Chromecast streaming integreret i Plejmo, men der arbejdes på det. Chromecast skulle være klar omkring slutningen af maj, mens Apple TV kan bruges via skærmdeling.

Film kan hentes til offline, så afspilningen ikke er afhængig af internetadgang. En film er tilgængelig i en lejeperiode på 48 timer. Det gælder ved streaming såvel som offline-visning.

TDC har genoplivet Blockbuster

Mere til historien

Plejmo er skabt via en sammenlægningen af tjenesterne Film2home og Headweb.

Læs også:
Filmbranchen vil have penge fra telebranchen
Streaming koster 60 dages fængselsstraf

Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Netflix vækster i første kvartal 2024

KORT NYT: Netflix har haft en god start på 2024, hvor første kvartal viste større vækst i abonnenter end forventningerne havde været.

(mere…)
Max: Her er priserne i Danmark

I næste måned sættes stikket i til Max. Her er priserne på abonnementerne. Læs mere om dem her.

(mere…)
Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram