Plejmo er ikke kun film til 3 kroner

1

Filmudlejningstjenesten Plejmo har film til tre kroner og intet abonnement, men de nye og populære titler er langt dyrere.

Filmleje-tjenesten Plejmo.
Filmleje-tjenesten Plejmo.

I sidste uge åbnede filmtjenesten Plejmo i Danmark. Flere medier bragte historien om den nye Netflix og HBO konkurrent, og man kunne hurtigt få opfattelsen af, at film på tjenesten kun kostede tre kroner per styk.

Det vigtige ved Plejmos koncept er det lille ord ”fra” tre kroner per film. Et umiddelbart kig på filmudvalget afslører, at lavpristitlerne oftest er af ældre dato. De nyeste film ligger fra 29 til 49 kroner stykket, og følger dermed markedsprisen.

Priserne styres af efterspørgslen. Jo flere der ser en film, jo dyrere bliver den. Dermed vil de billigste titler være dem, som kun ganske få efterspørger.

Plejmo er ikke så hemmelighedsfulde om udvalget som andre tjenester. Ved åbningen er der 2.500 filmtitler. I maj stiger dette til 6.000 mens der i september ventes et udvalg på 8.000 titler. Lige nu er der 654 nordiske film (385 svenske, 111 norske, 60 finske og 98 danske).

– ”Mange brugere af streaming-tjenester ser slet ikke alt det, de rent faktisk betaler for hver måned. Hos Plejmo vil vi gøre det nemt og billigt at finde film af høj kvalitet uden at skulle binde sig økonomisk,” udtaler Ulrika Lindwall, som er direktør i Plejmo. Ulrika Lindwall kommer fra en direktørstilling hos Spotify.

Aktuelt er der ikke direkte Apple TV og Chromecast streaming integreret i Plejmo, men der arbejdes på det. Chromecast skulle være klar omkring slutningen af maj, mens Apple TV kan bruges via skærmdeling.

Film kan hentes til offline, så afspilningen ikke er afhængig af internetadgang. En film er tilgængelig i en lejeperiode på 48 timer. Det gælder ved streaming såvel som offline-visning.

TDC har genoplivet Blockbuster

Mere til historien

Plejmo er skabt via en sammenlægningen af tjenesterne Film2home og Headweb.

Læs også:
Filmbranchen vil have penge fra telebranchen
Streaming koster 60 dages fængselsstraf

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer