Android 5.0 OxyGenOS klar til OnePlus One

0

OnePlus One ejere kan nu endelig få den fyldige smag af Lollipop via OnePlus’ nye OxygenOS software – se systemet i aktion.

OnePlus One ejere har siden lanceringen af enheden været lovet hurtige opdateringer, og nyeste software, før alle de andre etablerede smartphone-producenter – men så kom konflikten med Cyanogen Inc. selskskabet bag den verdenskendte Android-version CyanogenMod.

OnePlus One OxygenOS
OnePlus One OxygenOS

CyanogenMod er systemet installeret på OnePlus One ud af salgsæsken, men efter konflikten selskaberne imellem, har OnePlus One måtte se deres kunder vente i månedsvis på den store opdatering til Android 5.0 – en opdatering der burde have taget uger at levere.

OnePlus har efter konflikten med Cyanogen Inc. besluttet, at udvikle deres egen udgave, kaldet OxygenOS. Den nye udgave blev først omtalt for måneder tilbage, men er nu færdigudviklet, afprøvet og klar til den brede befolkning.

For at hente og installere OxygenOS kræves der en PC eller Mac, samt lidt fingresnilde og viden omkring Android-systemet. OnePlus har sammenfattet en installationsguide, der skal assistere brugerne gennem opdateringsfasen, men det kræver lidt dybere viden om PC og Android, end man kan forlange af en gennemsnitlig moderne forbruger.

– Android 5.1 officiel – kommer til Nexus enheder

OxygenOS skal prøve at kompensere for den manglende Lollipop-version af CyanogenMod, om end de første meldinger lyder på, at der ikke er en ligeså bred tilpasningsgrad af systemet, som med CyanogenMod. OxygenOS er baseret på den anmelderroste Android 5.0.2, hvilket ikke er den nyeste version af Android, der aktuelt er nået version 5.1, med den seneste opdatering.

Top-funktioner i OxygenOS

OxygenOS er som nævnt baseret på Android 5.0, men med små tilpasninger, der skal kompensere for de mange, der er tilgængelig i CyanogenMod. Sammen med frigivelsen af OxygenOS har OnePlus også udsendt en lille video der viser et par af disse tilpasninger – se denne herunder, samt et par skærmbilleder.

Kilde: OnePlus Blog

Mere til historien

OnePlus har endnu ikke meldt ud, hvorvidt at deres OxygenOS skal være en fremadrettet erstatning for CyanogenMod, eller om systemet skal være en sideløbende valgmulighed for deres kunder. Bliver det sidstnævnte, vil det være første gang en producent tilbyder flere versioner af Android til deres kunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer