Android 5.0 OxyGenOS klar til OnePlus One

OnePlus One ejere kan nu endelig få den fyldige smag af Lollipop via OnePlus’ nye OxygenOS software – se systemet i aktion.

OnePlus One ejere har siden lanceringen af enheden været lovet hurtige opdateringer, og nyeste software, før alle de andre etablerede smartphone-producenter – men så kom konflikten med Cyanogen Inc. selskskabet bag den verdenskendte Android-version CyanogenMod.

OnePlus One OxygenOS

OnePlus One OxygenOS

CyanogenMod er systemet installeret på OnePlus One ud af salgsæsken, men efter konflikten selskaberne imellem, har OnePlus One måtte se deres kunder vente i månedsvis på den store opdatering til Android 5.0 – en opdatering der burde have taget uger at levere.

OnePlus har efter konflikten med Cyanogen Inc. besluttet, at udvikle deres egen udgave, kaldet OxygenOS. Den nye udgave blev først omtalt for måneder tilbage, men er nu færdigudviklet, afprøvet og klar til den brede befolkning.

For at hente og installere OxygenOS kræves der en PC eller Mac, samt lidt fingresnilde og viden omkring Android-systemet. OnePlus har sammenfattet en installationsguide, der skal assistere brugerne gennem opdateringsfasen, men det kræver lidt dybere viden om PC og Android, end man kan forlange af en gennemsnitlig moderne forbruger.

Android 5.1 officiel – kommer til Nexus enheder

OxygenOS skal prøve at kompensere for den manglende Lollipop-version af CyanogenMod, om end de første meldinger lyder på, at der ikke er en ligeså bred tilpasningsgrad af systemet, som med CyanogenMod. OxygenOS er baseret på den anmelderroste Android 5.0.2, hvilket ikke er den nyeste version af Android, der aktuelt er nået version 5.1, med den seneste opdatering.

Top-funktioner i OxygenOS

OxygenOS er som nævnt baseret på Android 5.0, men med små tilpasninger, der skal kompensere for de mange, der er tilgængelig i CyanogenMod. Sammen med frigivelsen af OxygenOS har OnePlus også udsendt en lille video der viser et par af disse tilpasninger – se denne herunder, samt et par skærmbilleder.

Kilde: OnePlus Blog

Mere til historien

OnePlus har endnu ikke meldt ud, hvorvidt at deres OxygenOS skal være en fremadrettet erstatning for CyanogenMod, eller om systemet skal være en sideløbende valgmulighed for deres kunder. Bliver det sidstnævnte, vil det være første gang en producent tilbyder flere versioner af Android til deres kunder.

Google Pixel 8’erne rygtes at få 7 års Android-opdateringer
(mere…)
OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Sådan opdateres Xiaomi 13T og Xiaomi 13T Pro

OFFICIELT: Fire store Android opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer, loves på modellerne Xiaomi 13T og Xiaomi 13T Pro.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
Android 14 er forsinket

Google oplyser, at frigivelsen af Android 14 er forsinket og frigives senere end tidligere planlagt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram