Smartdevices er for bøvlede

1

Smart elektronik er for bøvlet, og ikke altid smart. Forbrugerne er ikke begejstrede for brugervenligheden.

Samsung Galaxy A5
Vi omgiver os med teknik, men tech er ofte for bøvlet, mener forbrugerne Samsung Galaxy A5

I stadigt stigende grad omgiver vi os med smartphones, smartdevices og andre gadgets, men enhederne er i forbrugernes øjne, langt fra altid så smarte som de udgiver sig for at være.

Når forbrugerne spørges om brugervenligheden på smartdevices som fitnessarmbånd, smartwatches, telefoner og andre gadgets, vendes tommelfingeren ofte i nedadgående retning. En overvejede del af brugerne, oplever problemer med teknikken.

I en undersøgelse fra konsulentvirksomheden Accenture vurderer 83 procent, at gadgets kan være bøvlede at anvende og indstille i praksis.

Fremadrettet vil brugerne blive præsenteret for endnu flere elektroniske dimser, hvor producenterne lover stor værdi i hverdagen, men for at eksempelvis smartwatches skal slå igennem kræver det i højere grad fokus på brugervenligheden, mener Accenture.

– ”Forbrugerne har ikke taget wearables til sig, og et gennembrud kræver, at teknikken kommer helt på plads hos producenterne. Hvis teknologierne er for besværlige eller tidskrævende at anvende, risikerer producenterne at spille sig selv ud af banen, ” lyder det fra Christian Gabe, der er Managing Director hos Accenture.

Undersøgelsen er foretaget i oktober og november 2014 blandt 24.000 deltagere i 24 lande. Der er ikke danske respondenter i datagrundlaget.

Flere artikler om bærbar teknologi

Smartwatches er ikke gode nok

Brugervenligheden har i forskellige tests af især smartwatches på MereMobil.dk været i fokus. De ellers meget omtalte enheder med Android Wear ser på overfladen spændende ud, men en nørdeksamen har nogle gange været en nødvendighed, for at få fuldt udnytte af produkterne.

Et andet gennemgående problem er designet, der ofte signalerer teknik fremfor mode.

Kun langsomt tager modeindustrien teknologi til sig, og techindustrien har hidtil ikke været specielt modefokuseret. Det har vi tidligere haft fokus på i et indslag om mode og tech.

Det skal du vide om Apple Watch

Mere til historien

Inden for de næste fem år forventer 41 procent af de adspurgte i undersøgelse, at købe et smartwatch. 40 procent har i samme periode et fitnessarmbånd i sigte, mens 39 procent overvejer en intelligent termostat.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer