Smartdevices er for bøvlede

Smart elektronik er for bøvlet, og ikke altid smart. Forbrugerne er ikke begejstrede for brugervenligheden.

Samsung Galaxy A5

Vi omgiver os med teknik, men tech er ofte for bøvlet, mener forbrugerne Samsung Galaxy A5

I stadigt stigende grad omgiver vi os med smartphones, smartdevices og andre gadgets, men enhederne er i forbrugernes øjne, langt fra altid så smarte som de udgiver sig for at være.

Når forbrugerne spørges om brugervenligheden på smartdevices som fitnessarmbånd, smartwatches, telefoner og andre gadgets, vendes tommelfingeren ofte i nedadgående retning. En overvejede del af brugerne, oplever problemer med teknikken.

I en undersøgelse fra konsulentvirksomheden Accenture vurderer 83 procent, at gadgets kan være bøvlede at anvende og indstille i praksis.

Fremadrettet vil brugerne blive præsenteret for endnu flere elektroniske dimser, hvor producenterne lover stor værdi i hverdagen, men for at eksempelvis smartwatches skal slå igennem kræver det i højere grad fokus på brugervenligheden, mener Accenture.

- ”Forbrugerne har ikke taget wearables til sig, og et gennembrud kræver, at teknikken kommer helt på plads hos producenterne. Hvis teknologierne er for besværlige eller tidskrævende at anvende, risikerer producenterne at spille sig selv ud af banen, ” lyder det fra Christian Gabe, der er Managing Director hos Accenture.

Undersøgelsen er foretaget i oktober og november 2014 blandt 24.000 deltagere i 24 lande. Der er ikke danske respondenter i datagrundlaget.

- Flere artikler om bærbar teknologi

Smartwatches er ikke gode nok

Brugervenligheden har i forskellige tests af især smartwatches på MereMobil.dk været i fokus. De ellers meget omtalte enheder med Android Wear ser på overfladen spændende ud, men en nørdeksamen har nogle gange været en nødvendighed, for at få fuldt udnytte af produkterne.

Et andet gennemgående problem er designet, der ofte signalerer teknik fremfor mode.

Kun langsomt tager modeindustrien teknologi til sig, og techindustrien har hidtil ikke været specielt modefokuseret. Det har vi tidligere haft fokus på i et indslag om mode og tech.

- Det skal du vide om Apple Watch

Mere til historien

Inden for de næste fem år forventer 41 procent af de adspurgte i undersøgelse, at købe et smartwatch. 40 procent har i samme periode et fitnessarmbånd i sigte, mens 39 procent overvejer en intelligent termostat.

Apple Watch-brugere får for lidt søvn

God nat! Apple Watch-ejerne sover for lidt.

(mere…)
Brugte telefoner? Nej tak!

Størstedelen af danskerne vil gerne være miljøbevidste, men brugt mobiltelefon eller anden brugt teknik gider kun få.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

Når danskerne køber en ny smartphone, er det oftest fordi, at man er træt af batterilevetiden på den gamle.

(mere…)
Apple sidder solidt på unge forbrugere

Generation Z er Apples sikre vej til, at afvise konkurrenterne, men Apples produkter skaber sociale problemer for netop Generation Z.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram