Podcast #28: Kom med bag Be My Eyes' succes

Hvordan fik applikationen Be My Eyes over 160.000 hjælpere til blinde på tre måneder? Kom med bag den globale blindehjælper-app, der er dansk.

Be My Eyes

Be My Eyes i brug

Be My Eyes er et genialt koncept og en genial applikation. Faktisk er idéen så åbenlys, at det er underligt ingen før har set potentialet. Opfindelsen, der er en dansk-udviklet app, sætter blinde i forbindelse med seende hjælpere, der gør hverdagen lettere for den synshandicappede.

Idéen fik grundlæggeren Hans Jørgen Wiberg, der selv er svagtseende. Han havde bemærket, hvordan andre med  tilsvarende handicap var trætte af, hele tiden at skulle forstyrre deres venner med hjælp til almindelige praktiske ting i dagligdagen, som at aflæse elmåleren, se datoen på mælken eller læse breve op – blot for at nævne nogle af de ting, som kan være vanskelige når synet ikke er i orden.

Løsningen blev Be My Eyes hvor den blinde kan kontakte et netværk af frivillige hjælpere, der via telefonens kamera, døgnet rundt, kan hjælpe med mange praktiske gøremål.

Tjenesten der er global, har på rekordtid opnået en enorm succes. Den 16. Januar 2015 var der 938 blinde og 10.223 hjælpere. I dag den 13. marts 2015 er 16.467 blinde og 164.916 hjælpere forbundet i det stadigt voksende netværk.

- Her er app’en der hjælper blinde til at se

Idémand og grundlægger af Be My Eyes  Hans Jørgen Wiberg

Idémand og grundlægger af Be My Eyes Hans Jørgen Wiberg

Penge fra Velux

Be My Eyes har været omtalt i store set samtidigt toneangivende medier over hele verden, og Hans Jørgen Wiberg er nærmest en global mediestjerne.

Velux fonden har ydet en donation på 2 millioner kroner. Den 1. september 2015 udløber pengene, og Hans Jørgen Wiberg tænker for tiden over, hvordan forretningsmodellen for nonprofitorganisationen skal være fremover.

Be My Eyes blev første gang præsenteret som en idé i 2012 på eventen Startup Weeekend.

Lyt: Podcasten ”Bag succesen med Be My Eyes”

I Teknologimagasinet MereMobil, episode 28, er gæsten Hans Jørgen Wiberg. I et åbenhjertigt interview kan du høre om, hvordan Be My Eyes har fået succes, men også om de problemer der har været undervejs.

- Sådan lytter du til podcasts fra MereMobil.dk

Afspiller og link til download finder du i toppen af denne artikel.

Du kan også hente MereMobil i iTunes Podcast, via TuneIn eller finde os på YouTube. Programmet kan også lyttes på FM via Radio Update og Kanal Gladsaxe (100,9 MHz) samt andre stationer, der samarbejder med Radio Update.

Lyt også til flere udsendelser fra MereMobil.dk.

Tilrettelæggelse:
John G. Pedersen

Producer:
Mike Forde

Mere til historien

Du kan læse mere om projektet på bemyeyes.org. Applikationen er i øjeblikket kun tilgængelig for brugere med en iPhone.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Oister giver 6 måneders gratis adgang til Podimo

Elsker du podcasts eller lydbøger, så har Oister måske et tilbud, som du vil finde interessant. 6 måneders gratis adgang til Podimo.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord 2T

EP110: Lyt med i få minutter og få de vigtigste pointer fra min test af OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram