Smartphone-tyverierne er i fald

8

I en række storbyer er smartphone-tyverierne faldet, efter producenterne har indført en såkaldt en ”kill switch” i produkterne.

Mobilen er stjålet tyveri
Smartphone-tyverierne er faldet i en række storbyer efter producenterne er begyndt, at sikre telefonerne bedre.

Tyverier af smartphones falder i tre storbyer. I London, New York og San Francisco stjæles der ikke længere så mange smartphones, som tidligere.

Alene i San Fransisco har faldet været på 40 procent, mens New York er gået ned med 25 procent. I London er tyverierne faldet til omkring det halve, ifølge tal fra myndighederne i de tre byer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Årsagen skal findes i indførelsen af en såkaldt ”kill switch” i telefonerne. Apple indførte denne mulighed i september 2013, og Google har en tilsvarende i Android-produkterne.

Særligt op mod lancering af nye produkter, f.eks. nye iPhones, sker der en mærkbar stigning af tyverier, har et forsikringsselskab tidligere påpeget.

Spor og slet telefonen

I alle Apples enheder findes en mulighed for, at spore og finde samt slette en iPhone, iPad eller Mac-computer.

Tjenesten ”Find min iPhone” tilgås via Apples iCloud-service, der kan vise alle de enheder brugeren benytter. Herfra kan enheden findes, hvis den er tændt og på netværk.

Brugeren kan blive informeret, hvis en enhed som er offline, pludselig igen er online. Efterfølgende kan enheden via kontrolpanelet i iCloud slettes.

På Android-telefoner findes lignende muligheder. En Android telefon kan spores via Android Enhedsadministrator.

Fri adgang til indhold på hver anden mobil

Mere til historien

Ifølge National Consumers League var 1,6 millioner amerikanere i 2012 berørt af smartphone-tyverier. I Californien står smartphone-tyverier for mere end halvdelen af al kriminalitet i San Francisco.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer