Huawei E5180 test - 4G-router til vindueskarmen

Minitest: Huawei E5180 er en lille spændende 4G LTE router, som passer perfekt i vindueskarmen. God ydelse, let at komme i gang og fin hastighed.

Huawei E5180

Huawei E5180 er ikke større end en kaffekop (Foto: MereMobil.dk)

Teleselskabet 3 har taget Huawei E5180 4G mobilt bredbåndsrouteren ind i selskabets sortiment, og vi har på MereMobil.dk set nærmere på den lille smarte 4G router.

Det først man bemærker er størrelsen.

Hele routeren er med sine 110 x 70 x 70 mm ikke ret meget større end et kaffekrus, og på toppen har routeren et smuk afdæmpet blåt LED-lys, der indikerer, at routeren er tændt.

Hvis det blå lys bliver for irriterende, kan det kobles fra fra i indstillingsmenuen, eller blot ved at trykke ned på toppen af routeren. Mulighed for at afbryde lyset er en kærkommen feature, da det blå lys kan virke irriterende, når det genskinner i f.eks. en rude.

Set i forhold til de normalt noget større mobilt bredbåndsroutere, så synes E5180 modellen ikke af ret meget, og den den blanke plastikoverflade, så passer den perfekt til en vindueskarm i mange danske hjem.

Huawei E5180 front (Foto: MereMobil.dk)

Huawei E5180 front (Foto: MereMobil.dk)

På forsiden sidder der to små diskrete blå LED-lys som indikerer om routeren har forbindelsen til mobilnetværket, og om der er Wi-Fi forbindelse.

På bagsiden sidder sidder en ethernetport, en PSTN (telefon) port og et stik til strømforsyningen. Den eksterne strømforsyning er hvid med hvid ledning, og den passer fint til den lille lille smukke router. Sim-kort monteres i bunden af routeren. Der medfølger også et fladt ethernetkabel i salgspakken, og denne er selvfølgelig også hvid.

Hurtige forbindelser

Teknisk set er der tale om et Category 4 LTE modem, som understøtter hastigheder op til 150 Mbit/s på 4G LTE, og op til 42 Mbit/s DC-HSPA+ via 3G. Routeren understøtter på 4G FD-LTE på 800, 1800, 2100 og 2600 MHz. Under vores test af routeren viste den fine modtageforhold på 3s 4G netværk.

Huawei E5180 bagside (Foto: MereMobil.dk)

Huawei E5180 bagside (Foto: MereMobil.dk)

Wi-Fi forbindelsen er på 2,4 GHz, og routeren understøtter 802.11 B/G/N standarderne. N-standarden kører med MIMO 2x2, og ifølge salgspakken rækker routeren op til 250 meter - denne del kunne ikke helt bekræftes, men rækkevidden af Wi-Fi signalet var dog ganske acceptabel, og det var intet problem ved at sætte routeren i den ene ende af et 1970'er parcelhus og fange signal i den anden ende af huset.

Routeren understøtter op til 32 tilkoblede Wi-Fi enheder på samme tid.

Mange kompromiser

E5180 er en "no-nonsense" router, som er beregnet til sætte i vindueskarmen. Det er ikke en router med 117 ekstra funktioner. Der er selvfølgelig blevet plads til standardfeatures som port-forwarding, DMZ og UPnP.

Huawei E5180 top  (Foto: MereMobil.dk)

Huawei E5180 top (Foto: MereMobil.dk)

Routeren har kun Wi-Fi med 2,4 GHz, og det er ikke muligt, at vælge om routeren skal anvende Wi-Fi B, G eller N standarden. Routeren anvender alle tre standarder, og det kan man ikke ændre på.

Til gengæld er der blevet plads til, at man selv kan lave fire seperate SSID'er (seperate Wi-Fi netværk), men der er ikke blevet plads til mere avancerede ting som f.eks. båndbredde-begrænsning på de ekstra SSID'er.

Du kan opsætte en SIP-konto, hvis du ønsker at benytte routerens PSTN-stik til at koble en fastnet-telefon på routeren, og anvende den til Voice over IP telefoni.

Der er ingen mulighed for at tilkoble ekstern antenne til denne enhed, så det er ikke en model, man skal benytte langt fra nærmeste mobilmast.

- Tip: Sådan får du bedre mobilt bredbånd i udkantsdanmark

Huawei E5180 top (Foto: MereMobil.dk)

Huawei E5180 top (Foto: MereMobil.dk)

Lille, let og elegant

To ord  som kan opsummere Huawei E5180 kunne være "meget godt". Et andet ord man også kunne bruge til at beskrive den med, det kunne være "begrænsninger", men det vil være synd og skam at fokusere på routerens begrænsninger, for routeren er ikke designet til at være en all-round løsning, som mange af de andre mobile bredbåndsroutere på markedet.

Routeren er designet til at være lille og elegant, og så let at installere, at man i bund og grund kun skal indsætte et simkort. Routeren er pæn, den fungerer som den skal, og det var en let at bruge i hverdagen. Huawei E5180 gør det som den er designet til, og det gør den rigtig godt.

Hastigheden har under hele testen været acceptabel og indenfor det interval man må forvente på mobilt bredbånd hos 3 - dvs. omkring 20-30 Mbit/s download og 15-20 Mbit/s upload.

Prisen for Huawei E5180 ligger på omkring 1.400 kroner uden abonnement.

Modem og simkort i denne test var udlånt at teleselskabet 3.

Mere til historien

Vi har tidligere anmeldt Huawei E5186s på MereMobil.dk - se anmeldelsen her.

iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Prøv Apple One gratis i tre måneder

Se fede film og serier, hør musik, spil masser af spil og gem dine billeder på iCloud. Læs mere om, hvordan du prøver Apple One, gratis.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
64 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram