Huawei E5180 test – 4G-router til vindueskarmen

Minitest: Huawei E5180 er en lille spændende 4G LTE router, som passer perfekt i vindueskarmen. God ydelse, let at komme i gang og fin hastighed.

Huawei E5180

Huawei E5180 er ikke større end en kaffekop (Foto: MereMobil.dk)

Teleselskabet 3 har taget Huawei E5180 4G mobilt bredbåndsrouteren ind i selskabets sortiment, og vi har på MereMobil.dk set nærmere på den lille smarte 4G router.

Det først man bemærker er størrelsen.

Hele routeren er med sine 110 x 70 x 70 mm ikke ret meget større end et kaffekrus, og på toppen har routeren et smuk afdæmpet blåt LED-lys, der indikerer, at routeren er tændt.

Hvis det blå lys bliver for irriterende, kan det kobles fra fra i indstillingsmenuen, eller blot ved at trykke ned på toppen af routeren. Mulighed for at afbryde lyset er en kærkommen feature, da det blå lys kan virke irriterende, når det genskinner i f.eks. en rude.

Set i forhold til de normalt noget større mobilt bredbåndsroutere, så synes E5180 modellen ikke af ret meget, og den den blanke plastikoverflade, så passer den perfekt til en vindueskarm i mange danske hjem.

Huawei E5180 front (Foto: MereMobil.dk)

Huawei E5180 front (Foto: MereMobil.dk)

På forsiden sidder der to små diskrete blå LED-lys som indikerer om routeren har forbindelsen til mobilnetværket, og om der er Wi-Fi forbindelse.

På bagsiden sidder sidder en ethernetport, en PSTN (telefon) port og et stik til strømforsyningen. Den eksterne strømforsyning er hvid med hvid ledning, og den passer fint til den lille lille smukke router. Sim-kort monteres i bunden af routeren. Der medfølger også et fladt ethernetkabel i salgspakken, og denne er selvfølgelig også hvid.

Hurtige forbindelser

Teknisk set er der tale om et Category 4 LTE modem, som understøtter hastigheder op til 150 Mbit/s på 4G LTE, og op til 42 Mbit/s DC-HSPA+ via 3G. Routeren understøtter på 4G FD-LTE på 800, 1800, 2100 og 2600 MHz. Under vores test af routeren viste den fine modtageforhold på 3s 4G netværk.

Huawei E5180 bagside (Foto: MereMobil.dk)

Huawei E5180 bagside (Foto: MereMobil.dk)

Wi-Fi forbindelsen er på 2,4 GHz, og routeren understøtter 802.11 B/G/N standarderne. N-standarden kører med MIMO 2×2, og ifølge salgspakken rækker routeren op til 250 meter – denne del kunne ikke helt bekræftes, men rækkevidden af Wi-Fi signalet var dog ganske acceptabel, og det var intet problem ved at sætte routeren i den ene ende af et 1970’er parcelhus og fange signal i den anden ende af huset.

Routeren understøtter op til 32 tilkoblede Wi-Fi enheder på samme tid.

Mange kompromiser

E5180 er en “no-nonsense” router, som er beregnet til sætte i vindueskarmen. Det er ikke en router med 117 ekstra funktioner. Der er selvfølgelig blevet plads til standardfeatures som port-forwarding, DMZ og UPnP.

Huawei E5180 top  (Foto: MereMobil.dk)

Huawei E5180 top (Foto: MereMobil.dk)

Routeren har kun Wi-Fi med 2,4 GHz, og det er ikke muligt, at vælge om routeren skal anvende Wi-Fi B, G eller N standarden. Routeren anvender alle tre standarder, og det kan man ikke ændre på.

Til gengæld er der blevet plads til, at man selv kan lave fire seperate SSID’er (seperate Wi-Fi netværk), men der er ikke blevet plads til mere avancerede ting som f.eks. båndbredde-begrænsning på de ekstra SSID’er.

Du kan opsætte en SIP-konto, hvis du ønsker at benytte routerens PSTN-stik til at koble en fastnet-telefon på routeren, og anvende den til Voice over IP telefoni.

Der er ingen mulighed for at tilkoble ekstern antenne til denne enhed, så det er ikke en model, man skal benytte langt fra nærmeste mobilmast.

Tip: Sådan får du bedre mobilt bredbånd i udkantsdanmark

Huawei E5180 top (Foto: MereMobil.dk)

Huawei E5180 top (Foto: MereMobil.dk)

Lille, let og elegant

To ord  som kan opsummere Huawei E5180 kunne være “meget godt“. Et andet ord man også kunne bruge til at beskrive den med, det kunne være “begrænsninger”, men det vil være synd og skam at fokusere på routerens begrænsninger, for routeren er ikke designet til at være en all-round løsning, som mange af de andre mobile bredbåndsroutere på markedet.

Routeren er designet til at være lille og elegant, og så let at installere, at man i bund og grund kun skal indsætte et simkort. Routeren er pæn, den fungerer som den skal, og det var en let at bruge i hverdagen. Huawei E5180 gør det som den er designet til, og det gør den rigtig godt.

Hastigheden har under hele testen været acceptabel og indenfor det interval man må forvente på mobilt bredbånd hos 3 – dvs. omkring 20-30 Mbit/s download og 15-20 Mbit/s upload.

Prisen for Huawei E5180 ligger på omkring 1.400 kroner uden abonnement.

Modem og simkort i denne test var udlånt at teleselskabet 3.

Mere til historien

Vi har tidligere anmeldt Huawei E5186s på MereMobil.dk – se anmeldelsen her.

Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
64 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram