Få pengene tilbage for en iPhone app

0

Web-TV: Har du købt den forkerte app, en dårlig sang eller tager filmen for lang tid, at downloade? Guide til pengene retur for køb i App Store.

Har du fortrudt købet af en app på iPhone, iPad eller Mac, så kan du få pengene tilbage, uden Apple stiller en masse spørgsmål.

EU har vedtaget en digital returpolitik på applikationer og andre digitale indkøb, som stiller forbrugerne særdeles godt. I 14 dage efter købet, kan du få pengene igen.

Reglerne imødekommer de mange klager, der har været over blandt andet in-app køb, hvor der på iPhone og iPad, kan købes alverdens ekstra-ting i spil og programmer.

I dag er mange apps og spil gratis at hente. Producenterne tjener i stedet penge ved, at sælge tilkøb inde i applikationen.

Web-TV: Guide til pengene retur fra apps hos Apple

Apple blokerer for misbrug

Der er det særlige ved returneringen af applikationer, spil og musik, at de ikke forsvinder fra enheden de er købt på. Man har blot ikke muligheden for gendownload eller download på flere enheder, tilkoblet det samme Apple ID.

Returretten har visse begrænsninger. Du kan ikke gå shop-amok og kræve pengene retur for købene efterfølgende. Apple har indlagt en misbrugsspærring, og i App Store vilkårene fremgår en gummiparagraf, som Apple kan henvise til, hvis et eventuelt misbrug bliver opdaget.

Teksten er: Undtagelse til fortrydelsesret: Du kan ikke annullere en ordre, som omfatter digitalt indhold, hvis leveringen af dette indhold er påbegyndt, og du har vedkendt dig, at du i kraft af dette mister fortrydelsesretten.

I praksis skulle det ikke betyde noget, andet end ved misbrug. I de testkøb vi har foretaget, har der ikke været problemer med returretten, hvor Apple holder sig til EU-reglerne.

Guide: Punkt-for-punkt – sådan returneres i App Store

Mere til historien

Brugere af Android-telefoner og Google-produkter, har ikke samme udvidede returret som Apple tilbyder. Applikationer og spil købt i Google Play Store kan kun refunderes i to timer efter købet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer