Fem apps trækker hovedparten af mobiltrafikken

0

Trafikken i mobilnettene vil eksplodere de kommende år. Top fem-apps trækker hovedparten af trafikken, men videostreaming er også en af årsagerne.

mobiltrafik-grafik-topapps
Ericssons opgørelse over trafikfordelingen i de tre undersøgte lande (Kilde: Ericsson Mobility Rapport)

På globalt plan vil trafikken i mobilnettene vokse med 45 procent om året frem mod 2020, konkluderer netværksvirksomheden Ericsson i deres nyeste Mobility Rapport.

Følgende fire årsager til stigningerne.

  • Mobil video-trafik vokser de kommende seks år sig 17 gange større, sammenlignet med de foregående seks år.
  • Flere smartphones. I sidste kvartal 2014 var 75 procent af alle solgte telefoner, smartphones. Tallet for samme kvartal i 2013 var 60 procent.
  • Høj trafik fra populære applikationer.
  • Større skærme og bedre billedkvalitet får forbrugerne til at udnytte smartphones, og særligt videomulighederne.

Applikationer er også med til, at forøge trafikken i mobilnettene. Der findes millioner af apps til alle typer af telefoner, men kun fem applikationer er i stand til at trække to tredjedele af trafikken i netværkene.

Så dominerende er YouTube overfor børn

Netflix og YouTube trækker i USA

Undersøgelsen Ericsson har foretaget i USA, Sydkorea og Spanien er, ifølge selskabet, dækkene for den globale tendens.

I USA er de tre største apps Netflix, YouTube og Facebook. Sydkorea har TV-applikationen AfreeecaTV, Naver (lokal søgeportal) og Facebook på top tre. I alle tre lande kom Facebook ind på en tredjeplads.

Som nævnt er video også en vigtig trafikskaber. Det skyldes at video nu er et meget brugt element i nyheder på nettet, reklamer og på sociale medier. Senest har også Twitter åbnet for videomulighed.

Disse tendenser skal du holde øje med

40 procent af mobilabonnementerne på verdensplan er i dag tilknyttet en smartphone. I 2014 blev der på verdensplan solgt 1,3 milliarder smartphones, oplyser Ericsson.

Mere til historien

Ericsson Mobility Report slår også fast, at der i fjerde kvartal 2014 for første gang var flere 4G LTE-abonnementer i drift end abonnementer med 3G.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer