Vi er vilde med data på mobilen

3

Hen over 2014 er dataforbruget på Telias mobilnet steget voldsomt. Der hentes nu data svarende til 210.000 flere DVD-skiver på et år.

Dataforbrug-2014-telia
Dataforbrug i Telias netværk fra januar til december 2014.

Engang var det samtaler, der var et hit på mobilen, måske fordi den ikke kunne så meget andet dengang. Så kom SMS-araen, og det seneste år har data været det helt store.

En opgørelse over dataforbruget i Telias netværk viser en stigning på 60 procent, fra januar til december i 2014.

I januar 2014 blev der overført 1.678 terabyte (TB) i Telias netværk, mens tallet i december var 2,640 TB. Det svarer til, at kunderne i julemåneden hentede samme mængde data, som der kan være på 575.183 DVD-skriver.

Opgørelsen dækker kun forbruget på Telias netværk, og tal fra Telenors kunder, er således ikke med.

Årsagen til den eksplosive stigning i dataforbruget skal findes i det stadig voksende antal streamingtjenester, men også at danskerne for alvor har fået øjnene op for Netflix, Spotify og anden netbrug via smartphone og tablets.

Mobiler med dårlige antenner skal mærkes

Mere til historien

I forbindelse med det stigende dataforbrug stiller det store krav til teleselskabernes netværk, der skal kunne følge med udviklingen. I regi af Telia og Telenor gennemgår netværket, som også konkurrenternes, løbende opgraderinger. Senest er der kommet mere fart på 4G i Sdr. Jylland og på Fyn.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer