4G får mere fart på Fyn og i Sdr. Jylland hos Telia og Telenor

6

TT-netværket, Telia og Telenor, har opgraderet 4G-netværket i Sønderjylland og på Fyn.

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)
4G-netværket hos Telia og Telenor får nu ekstra hastighed k (Foto: MereMobil.dk)

Kunder hos Telia og Telenor, der er bosiddende i Sønderjylland eller på Fyn, kan nu glæde sig over en kapacitetsforøgelse, der blandt andet vil give højere hastigheder.

TT-netværket, som er Telia og Telenors fælles mobilnetværk, har opgraderet 4G-netværket i hele Sønderjylland og på Fyn, så 4G nu flere steder kan opnå hastigheder på op til 150 Mbit/s.

Rent teknisk er det TT-netværkets mobilmaster, der benytter 1.800 MHz frekvensbåndet, som har fået udvidet frekvensbåndet fra 10 til 20 MHz. Det betyder en fordobling af både kapacitet og – hvis man har en smartphone med kategori 4 – en fordobling af den teoretisk downloadhastighed på 150 Mbit/s.

– 4G LTE kategorier – hvad betyder de

– ”Kunder med smartphones og tablet pc’er bruger mere og mere mobildata, især til streaming af film og tv. Når dataforbruget stiger, er vi nødt til løbende at udvide kapaciteten i netværket for fortsat at kunne levere gode datahastigheder. Her og nu vil mange af vores kunder i Sønderjylland og på Fyn opleve, at datahastigheden på 4G-nettet stiger, nogle steder til det dobbelte,” siger Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen i en pressemeddelelse.

Da det kun er mobilmaster med 1.800 MHz frekvensbåndet, som er blevet opgraderet, så er det ikke alle landområder, der får glæde af opgraderingen. De fleste større byer får dog højere datahastigheder – det er blandt andet Sønderborg, Aabenraa, Rødekro, Tønder, Middelfart, Strib, Nørre Aaby, Bogense, Odense, Munkebo, Kerteminde, Ringe, Nyborg, Svendborg, Taasinge samt store dele af Langeland og Ærø.

Udover kapacitetsopgraderingen planlægger TT-netværket mange forbedringer  i løbet af 2015 – læs mere i vores artikel TT-netværket forbedres yderligere i 2015.

Mere til historien

I starten af december 2014 blev Telia og Telenors 2G netværk på Fyn og i Sønderjylland lagt sammen, hvilket har forbedret specielt den indendørs taledækning i mange mindre byer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer