Spotify er populær som aldrig før

0

Så mange nye brugere får Spotify dagligt. Den svenske musikgigant sætter nye milepæle i musikbranchen.

Selvom Taylor Swift ikke længere vil være en del af Spotify, så har det ikke betydet, at brugerne har samme opfattelse. Nye tal viser, at musikgiganten fra vores naboland Sverige, skraber nye bruger til sig i hobetal.

Lækkede billeder af nye Spotify-design
Lækkede billeder af nye Spotify-design

Alene i perioden efter Taylor Swift meldte sin tilbagetrækning fra Spotify, har selskabet frem til i dag, hentet 2,5 millioner betalende brugere. Det skriver Spotify i en pressemeddelelse.

– Spotify nu også gratis på Windows Phone

Siden selskabets start i 2006 har Spotify hentet intet mindre end 60 millioner lyttende brugere. Tilbage i december 2012 havde selskabet 20 millioner brugere, heraf var de fem millioner betalende. To år og godt en måned senere, er det tal altså nu nået 60 millioner lyttende brugere, hvoraf de 15 millioner er betalende.

Krigen mellem Spotify og de efterhånden mange kunstnere der har forladt aftalen med selskabet, har gennem årene rystet mange rygter af sig. Blandt andet om at Spotify giver musikken væk gratis og musikkerne ikke får en stor nok del af kagen, men ifølge Spotify er fakta, at 80 procent af de brugere der i dag er betalende, startede med selskabets gratis løsning.

De mange betalende brugere har gennem årene betalt pladeselskaber, kunstnere og de mange andre der har krav på en del af kagen i musikbranchen, hele to milliarder amerikanske dollars, det svarer til cirka 12,6 milliarder danske kroner.

– Google har forsøgt at købe Spotify

Aktuelt bidrager hver betalende bruger, med cirka 750 kroner om året. Ifølge Spotify er det tre gange mere end den gennemsnitlige betalende musikforbruger brugte før i tiden, med reference til dengang musikstreaming ikke var udbredt.

Spotify kan hentes og bruges gratis på både Android, iOS og Windows Phone enheder. Dog er der reklamer på den frie løsning. Det billigste abonnement hos Spotify er på 99 kroner, men så slipper du også for reklamerne.

Mere til historien

Spotify er på vej med en ny abonnementstype der giver familier 50 procent rabat til hvert nyt betalende medlem. Aktuelt er denne abonnementstype ikke tilgængelig via den danske Spotify hjemmeside, men et smut forbi den amerikanske, giver mulighed for de nye abonnementer og altså også rabatten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer