Dansk firma modtog for 650.000 kroner iPhones

Pludselig ankom der 97 iPhones til en værdi af 650.000 kroner. En medarbejder hos PC Service Center havde fået hacket sit Apple ID.

apple-sikkerhedEn dag i december kom der 97 iPhone 6-telefoner til virksomheden PC Service Center, hvilket gjorde, at virksomhedens ejer Michael Vedel opdagede noget var helt galt, skriver Computerworld.dk.

Sammen med de mange telefoner fulgte også et bilag på 650.000 kroner. Årsagen skulle findes i et hacket Apple ID hos en medarbejder.

PC Service Center benytter IT-systemet GSX eller Apple Global Service Exchange til bestilling af telefoner, ombytning af defekte mobiler og indkøb af reservedele.

Når medarbejderne i PC Service Center, der er Apple service-partner, benytter systemet, sker det med deres personlige Apple ID, og en af de ansatte, havde fået hacket sin konto, via en phishing mail.

- ”Hackerne har øjensynligt kendt systemet. For det første skal man vide, hvordan der navigeres i systemet. For det andet er de bestilte telefoner udstyret med identifikationsnumre tilknyttet til hver bestilling. De har også vidst hvordan der bestilles varer i systemet samt kendt 97 unikke numre, der ikke engang er kendt af os,” fortæller Michael Vedel til Computerworld.dk.

På grund af Apples procedurer måtte Michael Vedel vente 14 dage, før de uønskede telefoner kunne returneres til Apple i Irland.

PC Service Center har ikke kontaktet politiet, da indehaveren ikke mener, at myndighederne gør noget ved IT-kriminalitet. Beslutningen bygger på tidligere erfaringer med svindel i firmaets netbutik.

Det er ikke lykkes Computerworld, at få en kommentar til sagen fra Apple.

- Tip: Min mobil er stjålet, hvad gør jeg?

Mere til historien

Hackere er utroligt kreative. Senest har vi set, hvordan en hacker har kunne digitalisere et fingeraftryk fra den tyske forsvarsminister, alene ved brugen af offentlige fotos.

Top-10: iPhone rydder hylderne

HITLISTE: Danskerne har penge nok. Stigende priser på iPhone, høje elpriser og gaspriser har ikke skræmt køberne væk fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram