Dansk firma modtog for 650.000 kroner iPhones

Pludselig ankom der 97 iPhones til en værdi af 650.000 kroner. En medarbejder hos PC Service Center havde fået hacket sit Apple ID.

apple-sikkerhedEn dag i december kom der 97 iPhone 6-telefoner til virksomheden PC Service Center, hvilket gjorde, at virksomhedens ejer Michael Vedel opdagede noget var helt galt, skriver Computerworld.dk.

Sammen med de mange telefoner fulgte også et bilag på 650.000 kroner. Årsagen skulle findes i et hacket Apple ID hos en medarbejder.

PC Service Center benytter IT-systemet GSX eller Apple Global Service Exchange til bestilling af telefoner, ombytning af defekte mobiler og indkøb af reservedele.

Når medarbejderne i PC Service Center, der er Apple service-partner, benytter systemet, sker det med deres personlige Apple ID, og en af de ansatte, havde fået hacket sin konto, via en phishing mail.

- ”Hackerne har øjensynligt kendt systemet. For det første skal man vide, hvordan der navigeres i systemet. For det andet er de bestilte telefoner udstyret med identifikationsnumre tilknyttet til hver bestilling. De har også vidst hvordan der bestilles varer i systemet samt kendt 97 unikke numre, der ikke engang er kendt af os,” fortæller Michael Vedel til Computerworld.dk.

På grund af Apples procedurer måtte Michael Vedel vente 14 dage, før de uønskede telefoner kunne returneres til Apple i Irland.

PC Service Center har ikke kontaktet politiet, da indehaveren ikke mener, at myndighederne gør noget ved IT-kriminalitet. Beslutningen bygger på tidligere erfaringer med svindel i firmaets netbutik.

Det er ikke lykkes Computerworld, at få en kommentar til sagen fra Apple.

- Tip: Min mobil er stjålet, hvad gør jeg?

Mere til historien

Hackere er utroligt kreative. Senest har vi set, hvordan en hacker har kunne digitalisere et fingeraftryk fra den tyske forsvarsminister, alene ved brugen af offentlige fotos.

Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro - sådan slår du det fra

TIP: Always-on, skærmen slukker aldrig, kan slås fra på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Sådan gør du.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Er der overdreven varmeudvikling på iPhone 15 Pro
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram