Dansk firma modtog for 650.000 kroner iPhones

0

Pludselig ankom der 97 iPhones til en værdi af 650.000 kroner. En medarbejder hos PC Service Center havde fået hacket sit Apple ID.

apple-sikkerhedEn dag i december kom der 97 iPhone 6-telefoner til virksomheden PC Service Center, hvilket gjorde, at virksomhedens ejer Michael Vedel opdagede noget var helt galt, skriver Computerworld.dk.

Sammen med de mange telefoner fulgte også et bilag på 650.000 kroner. Årsagen skulle findes i et hacket Apple ID hos en medarbejder.

PC Service Center benytter IT-systemet GSX eller Apple Global Service Exchange til bestilling af telefoner, ombytning af defekte mobiler og indkøb af reservedele.

Når medarbejderne i PC Service Center, der er Apple service-partner, benytter systemet, sker det med deres personlige Apple ID, og en af de ansatte, havde fået hacket sin konto, via en phishing mail.

– ”Hackerne har øjensynligt kendt systemet. For det første skal man vide, hvordan der navigeres i systemet. For det andet er de bestilte telefoner udstyret med identifikationsnumre tilknyttet til hver bestilling. De har også vidst hvordan der bestilles varer i systemet samt kendt 97 unikke numre, der ikke engang er kendt af os,” fortæller Michael Vedel til Computerworld.dk.

På grund af Apples procedurer måtte Michael Vedel vente 14 dage, før de uønskede telefoner kunne returneres til Apple i Irland.

PC Service Center har ikke kontaktet politiet, da indehaveren ikke mener, at myndighederne gør noget ved IT-kriminalitet. Beslutningen bygger på tidligere erfaringer med svindel i firmaets netbutik.

Det er ikke lykkes Computerworld, at få en kommentar til sagen fra Apple.

Tip: Min mobil er stjålet, hvad gør jeg?

Mere til historien

Hackere er utroligt kreative. Senest har vi set, hvordan en hacker har kunne digitalisere et fingeraftryk fra den tyske forsvarsminister, alene ved brugen af offentlige fotos.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer