Hacker stjæler fingeraftryk fra digitale fotos

0

Et billede af den tyske forsvarsministers finger har gjort det muligt, at kompromittere sikkerheden i fingeraftryksgenkendelse.

Ursula von der Leyen, tysk forsvarsminister.
Ursula von der Leyen, tysk forsvarsminister.

Hvis du tror biometrisk genkendelse, f.eks. via fingeraftryk af en finger, er en unik godkendelsesmetode til oplåsning af en telefon eller dørlås, så tro om igen.

En hacker har i den forgangne weekend, på Chaos Communication Congress (CCC) i Hamborg, demonstreret, hvordan han har kunne reproducere et menneskes fingeraftryk fra billeder, taget af personen.

Jan Krissler, også kendt som ”Starbug”, har angiveligt været i stand til at trække fingeraftrykket fra den tyske forsvarsminister Ursula von der Leyen, ud af fotos, taget med helt almindelige kameraer.

Der skulle være tale om nærbilleder af hendes tommelfinger, som er taget under en konference i oktober 2014. Jan Krissler har brugt fotos taget fra flere forskellige vinkler.

– ”Efter dette vil politikerne formentlig bære handsker, når de holder offentlige taler,” lyder det fra hackeren på CCC.

Det opsigtsvækkende er, at hackeren ikke har været fysisk i nærheden af forsvarsministeren.

Hvis Jan Krisslers teknik kan gentages af andre, kan det udgøre en stor sikkerhedsmæssig trussel for systemer, der benytter fingeraftryksgenkendelse.

Tip: Sådan kan du sikre sin Android

Mere til historien

Gennem flere år har nogle computere haft mulighed for fingeraftryksgenkendelse som loginmulighed. Med introduktion af mekanismen i iPhone 5S og Samsung Galaxy S5, har metoden fået et mere folkeligt gennembrud, hvorfor også hackere har interesser systemets svagheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer