Regeringen vil sikre bedre mobildækning

0

Regeringen fremlægger i dag en ny digital vækstplan, der skal sikre bedre mobilt bredbånd og bedre mobildækning til danskerne.

Bedre mobildækning i yderområder samt hurtigere bredbånd er ifølge DR.dk en del af regeringens nye digitale vækstplan, som bliver offentliggjort i dag den 8. december.

Planen skal blandt andet give pensionselskaberne bedre mulighed for at investere i f.eks. fiberinfrastruktur, eftersom teleselskaberne, efter regeringens overbevisning, har været for langsomme til at udrulle fiber til alle danskerne.

700 MHz frigives til mobilt bredbånd

Et af de vigtigste punkter er, at 700 MHz frevensbåndet frigives til mobilt bredbånd i 2020. Det betyder samtidig, at UHF kanalerne 49-60 ikke længere skal bruges til jordbaseret digital TV. I tekniske termer betyder det, at to af de MUX  – en kanal hvorpå der sendes flere digitale TV-kanaler – som Boxer TV i dag råder over, bliver lukket ned, så frekvenserne kan benyttes til mobilt bredbånd.

Dette har nogle store konsekvenser, da det betyder, at Boxer TV ikke skal regne med at have samme mulighed for udsende kommercielt TV efter 2020. Det er ikke enden på kommercielt digital TV i Danmark over det jordbaserede sendenetværk, men det stiller en hel række spørgsmål til, hvilken TV-teknologi man som TV-seer allerede nu skal være opmærksom på, hvis man vil købe et fremtidssikret TV.

Regeringen lægger også op til at der skal gennemføres en informationskampagne i 2019-2020.

Mobiler med dårlige antenner skal mærkes

Flere krav til teleselskaberne

Der skal også stilles konkrete dækningskrav til teleselskaberne i de kommende licensauktioner i 2016, 2018 og 2019. Samtidig skal kommunerne have bedre vejledning i, hvordan de kan stille dækningskrav til teleselskaberne ved kommunale udbud på telefoni.

Regeringen lægger også op til, at teleselskaberne skal sikre dækningen i udkantsområderne ved at benytte hinandens netværk. Denne del af regeringens plan kan dog vise sig, at være en endog meget dårlig ide. Vi har på MereMobil.dk allerede fortalt om lignende planer i England, og hvorfor et sådan tiltag faktisk kan betyde dårligere dækning i udkantsområderne.

Mere til historien

Selvom regeringen frigiver 700 MHz frekvensbåndet til mobilt bredbånd, så bliver frekvenserne først ledige i år 2020. Inden da kommer der to langt vigtigere licensudbud på 900 og 1800 MHz frekvenserne. Det bliver nemlig ikke 700 MHz, der skal sikre bønderne og andet godtfolk på landet 100/30 Mbit/s mobilt bredbånd inden år 2020, men derimod LTE Advanced teknologien Carrier Aggregation på 800, 900, 1800 og 2100 MHz.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer