Engelske teleselskaber tvinges til roaming

0

Ny lovgivning vil måske tvinge de engelske teleselskaber til at roame hos hinanden og sikre bedre dækning.

Det er ikke kun i Danmark politikerne taler om at sikre bedre mobildækning. Det gør de også i England, hvor de ligesom i Danmark, nu taler om tvungen roaming mellem de nationale teleselskaber. Det skriver The Telegraph.

Mobilmast telemast
Mobilmast i “Udkants-Jylland” (Foto: MereMobil.dk)

I England er mobilhuller også et punkt, der meget tit kommer på dagsordenen, og nu tales der i politiske kredse seriøst om, at tvinge de nationale teleselskaber til, at roame på hinandens mobilnetværk for at fjerne mobilhuller. Der har ellers været forhandlinger mellem regeringen og teleselskaberne omkring en frivillig ordning, men disse forhandlinger har ikke båret frugt.

Ideen er god – på papiret

Ideen er, at tvungen roaming skal sikre dækning overalt, og det virker på papiret som en god ide. Men den gode ide er måske alligevel ikke så fremragende ved nærmere eftertanke.

Hvis teleselskab A dækker i et område, hvorfor skulle teleselskab B, så bruge penge på at dække det samme område? Denne problematik er også blevet fremhævet af telebranchen i Danmark, hver gang de danske politikere har luftet tanken offentligt.

National roaming risikerer, at sætte konkurrencen på mobilnetværkene ud af spillet i specielt udkantsområder, da teleselskaberne ikke længere konkurrerer om at give forbrugerne bedre mobildækning. Hvis England gennemfører national roaming, så vil de danske politikere sikkert skele til de engelske erfaringer.

Mere til historien

Flere politikere har også i Danmark luftet ideen om national roaming, men det har endnu ikke ført til konkrete forslag eller lovgivning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer