MacBook Pro test – derfor er den ikke nødvendig

13

MINITEST: Den nyeste MacBook Pro med 15-tommer Retina-skærm er ikke nødvendig at købe. Læs her hvorfor.

MacBook Pro 15" (Foto: Apple)
MacBook Pro 15″ (Foto: Apple)

Så snart en elektroniknyhed er præsenteret, kribler det i fingrende på alle med hang til gadgets. Særligt hvis de ejer sidste års model. Men nyt er ikke altid bedre.

Jeg har en, i it-sammenhænge, aldrende computer. En Apple MacBook Pro med 15” Retina-skærm – en såkaldt medio 2012-model. Med andre ord. Jeg har haft den i to år – altså en teknisk oldsag, der er klar til museum.

Apples nyeste bud har været til afprøvning, og jeg ventede på den med stor spænding. Blandt nyhederne er et lidt kraftigere grafikkort, lidt mere ram-hukommelse i basismodellerne samt minimal opgradering af Intels processor. Skærm, opløsning, design, vægt, størrelse – alt er ens.

Desværre blev mit tech-hjerte temmelig skuffet. Der er INGEN driftsmæssig forskel at mærke ved dagligt brug. Heller ikke på videoredigeringen, har jeg noteret nogle synderlige forskelle.

Jeg ville ellers så gerne have opgraderet, men det bliver ikke til noget. Trods alt er der ingen grund til at smide penge efter noget, hvor det rationelt ikke kan betale sig – heller ikke selvom man er gadget-elsker.

En investering værd

Den gode nyhed for ejere af MacBooks er, at de har gjort en god investering. Den høje pris der betales, er måske ikke så vild endda, når produktet holder tilsvarende længere – og selv ikke efter et par år, opleves den nye model end ikke hurtigere.

MacBook Pro 13 og 15" (Foto: Apple)
MacBook Pro 13 og 15″ (Foto: Apple)

Det skal siges, at Apple kan levere en konfiguration af MacBook Pro 15” med op til 2,8 GHz Intel processor – men så har prisskiltet også rundet 20.500 kroner.

En anden ting der er værd at notere sig er brugtprisen. En MacBook Pro kan sælges brugt til en ganske fornuftig pris – fordi den ikke brugeroplevelses-mæssigt er udtjent. Og vil du købe brugt, kan du fint købe tidligere MacBook Pro maskiner, og spare lidt, i forhold til nyprisen.

Apple har også opgraderet MacBook Pro fra sommeren 2012, til den nye styresystemsversion OS X Yosemite, så end ikke på softwaren er man bag ud endnu.

Selvom det er skuffende ikke at kunne forsvare købet af en ny gadget, så minder jeg mig selv om, at jeg tilsyneladende i 2012 gjorde et godt køb.

Til Mac-hadere kan jeg fortælle, at MacBooks tidligere er kåret til den bedste Windows computer. Hardwaren kører Windows 8 fantastisk – så du behøver ikke være låst til Apples univers.

Test: Apple iMac med Retina 5K skærm

Mere til historien

Bruger du computeren til eksempelvis videoredigering kommer du ikke uden om den store konfiguration med dedikeret grafikkort. Dette fås kun på 15-tommer modellen. Jeg har tidligere testet videoredigering med Adobe Premiere Pro på MacBook Pro 13-tommer, og her var der ikke den power i redigeringen som jeg har været vandt til fra 15-tommeren med ekstra grafikkort.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer