Gratis internet i togene på vej

13

100 millioner kroner, og en aftale mellem DSB og Teleindustrien, sikrer nu gratis internet i togene.

Tog internet DSBOver de næste tre år skulle telefon- og internetdækningen meget gerne blive bedre i en række danske tog. Det er planen efter partierne bag Togfonden, nu vil bruge 100 millioner kroner på gratis stabilt internet i togene samt generelt bedre mobilsignal, skriver DR.

– ”Folk skal kunne ringe og være på nettet, når de rejser med toget. I dag mangler der signal for mange steder,” siger De Radikales transportordfører Andreas Steenberg.

Han mener, at bedre mobildækning i togene, vil få flere passagerer over i den kollektive togtrafik.

Pengene skal bruges til opsætning af mobilmaster langs togstrækningerne. DSB og Teleindustrien (TI), selskabernes brancheorganisation, skal stå for de investeringer der skal til inde i togene, så signalerne virker der.

I dag er det kun passagerer på DSB 1’ der har gratis netadgang, men i fremtiden bliver netadgangen gratis for alle.

Ifølge Andreas Steenberg vil alle strækninger mellem København og Frederikshavn, Esbjerg og sjællandske regionalstrækninger, om tre år være dækket af gratis internetadgang.

Dansk Folkepartis Kim Christiansen, der er transportordfører, er tilfreds med aftalen.

– ”Noget så simpelt som internet skal virke, når vi bruger 28 milliarder på at lave en bedre jernbane,” siger han til DR.

Podcast: Telebranchen bag facaden
Rekordlavt niveau i teleinvesteringer

Mere til historien

Den nuværende pris for netadgang mellem København og Aalborg er 29 kroner for adgang til nettet i syv timer. Hvis man opgiver e-mailadresse og mobilnummer er der gratis netadgang ti S-togene. Passagerer på DSB 1′ har gratis adgang til internettet, der aktuelt leveres af TDC.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer