Telia klar med TV-pakker til mobilen

2

TV på mobil, tablet, computer og i stuen. Telia har søsat et nyt produkt, Telia TV, der skal gøre tv-kigning mere mobil.

Telia TV
Telia TV kan bruges på både Android og iOS

Telia skal ikke kun sælge telefoni, bredbånd og traditionel TV. Nu skal der også et nyt TV-produkt på hylderne.

Telia TV hedder produktet, som giver alle interesserede, ikke kun Telia-kunder, mulighed for at købe tv-pakker. Leveringen sker enten via internetforbindelsen på mobilens, ens tablet, computer eller en særlig boks til TV’et.

– ”Vi har fokuseret på, at give danskerne frihed til at vælge vores tv-produkt uden samtidig at tvinge dem til at købe fx bredbåndsforbindelser hos os. Det er sådan, markedet hidtil har fungeret, men hvorfor skulle vi ikke turde udfordre det, og i stedet give danskerne friheden til selv at vælge?,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Minimum 10 Mbit

TV-løsningen er bygget op omkring pakker. Den billigste koster 79 kroner om måneden. Den store pakke med 41 kanaler ligger til 299 kroner.

Med applikationen kan der også lejes film. Det er også muligt at lave start-forfra på programmerne, og tilgå DR’s arkiv over programmer samt se direkte TV.

Vælger man at anskaffe sig en tv-boks fra Telia, så Telia TV kan bruges på den store skærm i stuen. Det kræver minimum en forbindelse på 10 Mbit/s. Standardboksen får man med uden merudgift. En udgave med harddisk koster 59 kroner om måneden. Der fås også en trådløs boks, som koster et oprettelsesbeløb på 699 kroner.

Til MereMobil.dk fortæller Telia, at der også arbejdes på AirPlay og ChromeCast understøttelse i applikationerne.

Telia TV benytter adaptive streaming hvor kvaliteten afhænger af enheden og båndbredden. På en god forbindelse vil streamingen typisk ligge på 2200 kbps i 1024 x 576 opløsning, når vi taler om TV. Filmstreaming ligger typisk på 2500 kbps.

Nu er spørgsmålet så om kanaludbuddet i Telia TV er så interessant, at man måtte ønske at udskifte sin nuværende tv-leverandør. Det kommer nok an på kanaludvalget, som du kan se på Telias website.

Mere til historien

Telia er ikke alene om at tilbyde streaming-tv til mobile enheder. Watz Me Now er en af de nyere. Tjenesten er fornyligt blevet opkøbt af Glentevejs Antennelaug i Odense. Det TDC-ejede YouSee tilbyder også streaming – dog kun til dem som i forvejen har YouSee i husstanden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer