Watz Me Now – se TV hvor og når du vil

TEST: Vi har set nærmere på den nye TV-tjeneste Watz Me Now, der inden længe tilbyder danskerne TV via streaming. Vi ser på fordele og ulemper.

Watz Me Now er den første danske streamingtjeneste, som kort og godt tilbyder TV hvor du vil og når du vil, så længe du har internetadgang, enten via WiFi, 3G eller 4G, og et abonnement til Watz Me Now.

Watz Me Now – et slags Netflix for TV-programmer

Det er filmtjenesten Netflix, som har været på det danske marked i lidt over et år, der har været med til at ændre danskernes TV-vaner, så de nu kan tilpasses efter egne behov. Ligesom man på Netflix kan streame film, når man vil og hvor man vil, så kan man med Watz Me Now gøre det samme, blot med indhold fra traditionelle TV-kanaler, som blandt andet DR og TV 2.

Netflix nu den sjettestørste tv-kanal i Danmark

Der er ingen tvivl om, at TV-stationerne er nødt til at tænke ud over boksen, hvilket TV 2 gør med deres Play og DR også gør ved, at tilbyde mange af deres udsendelser på hjemmesiden, så de kan ses både på computer og mobil. Ellers er det reelt set TV-udbyderne, som har gjort lidt i disse tjenester også, som eksempelvis ViaPlay og YouSee, og her låses man i nogen grad af deres udbud og i visse tilfælde skal ”tv-kiggeriet” foregå hjemme på adressen – og så er det mobile væk.

Podcast: Mit gamle TV er presset af Netflix-tjeneste

Vi har kigget med på Watz Me Now

Watz Me Now lancerer først deres tjeneste herhjemme den 3. februar 2013, men vi har fået lov at kigge med inden for. Det betyder dog også, at den applikation vi har testet fortsat er under udvikling. Vi har dog ikke mærket det store til, at applikationen er en beta-udgave.

Med Watz Me Now kan du købe en grundpakke for 90 kroner om måneden, som så giver dig muligeden for at se en række forskellige TV-kanaler, men er det ikke nok, så kan du bare tilkøbe ekstrakanaler efter dit eget ønske.

Flere kanaler følger i øvrigt løbende, da Watz me Now forhandler med en lang række TV-stationer og de forventer, at de i løbet af 2014 vil kunne tilbyde et stort antal af de mest populære TV-kanaler.

Fra starten af er der otte forskellige tilkøbs kanaler, hvilket inkluderer Eurosport, BBC og Bloomberg, men der er flere på vej. Det oplyser Watz Me Now til MereMobil.dk.

Kanallisten til grundpakken

DR1 (HD)
TV 2
DR 2
DR 3 (HD)
DR K
DR Ultra
DR Ramasjang
SVT1
SVT2
NRK (HD)
ZDF
RTL
NDR (HD)
ARD (HD)
Sat 1

Tilkøbskanalerne

Eurosport-pakke (Eurosports’ to HD-kanaler)
BBC World News
BBC Entertainment
BBC Knowledge
BBC Lifestyle
BBC HD
Bloomberg

Eurosport-pakken koster 40 kroner og de øvrige kanaler koster 20 kroner stykket.

Rettigheder i vejen for AirPlay

AirPlay-funktionen, som de fleste med iOS-enheder elsker, er ikke at finde på iOS-applikationerne. Dette er ifølge vores mening ærgerligt, men forklaringen er, at TV-kanalerne ikke tillader det grundet Digital Rights Management (DRM). Men da det er en standard funktion, så kan folkene bag Watz Me Now hurtigt og nemt slå det til, hvis det skulle ændre sig.

I starten af juni måned mistede TV 2 Play applikationen også muligheden for at bruge AirPlay, dengang var meldingen også, at det skyldtes rettighedshaverne. En opdatering i september bragte dog AirPlay-funktionen tilbage på de fleste programmer, mens der er enkelte programmer og live-kanaler, der af rettighedsmæssige årsager fortsat ikke kan anvendes med AirPlay.

Denne udvikling på TV 2 Play gør også, at vi håber AirPlay-funktionen kommer til Watz Me Now.

 

 

 

Watz Me Now understøttes på disse enheder

Du kan med et abonnement på Watz Me Now se med på iOS, Android, PC/Mac og deres eget specialudviklede Android-baserede HDMI-stick, som hedder Smart Stick, gør du også kan bruge Watz Me Now på dit TV. Der videreudvikles løbende på produktet, derfor kan det også være, at Watz Me Now bliver tilgængeligt andre steder med tiden, hvis det vurderes dette giver mening.

Der kan ses Watz Me Now på op til fire enheder samtidig – og du kan starte programmer forfra mens det er i gang, se programmer der er mellem 24-48 timer gamle – foruden de som er i arkivet, som kan være op til 30 dage gamle. Det er her det Netflix-agtige element kommer ind. Når du vil se en gammel udsendelse, er det blot at klikke på den i EPG-guiden.

Vi synes, at Watz Me Now konceptet er spændende. Men det er et problem, at man ikke har mulighed for at få/tilkøbe alle kanaler der tilbydes hos ander udbydere. AirPlay-funktionen er også en kæmpe mangelvare.

Stabiliteten på Watz Me Now er ret god, ligesom også billedkvaliteten på mobilskærmen såvel som på iPad er virkelig god. Afspilningen starter med det samme når en kanal vælges, blot i lav kvalitet. Kort efter optimeres billedet. Denne fremgangsmåde er ret god, da den minimerer ventetider. Der streames via et codec, der hedder H.264 i varianten x264.

Tjenesten er umiddelbart et interessant tiltag, men det er vanskeligt at få øje på den store frihed for kunden, da der fortsat handles TV-kanaler i pakker. Så det er på ingen måde et opgør med den traditionelle måde at udbyde TV på.

Prisen, på grundpakken, synes vi også er lidt i overkanten, da DR på deres kanaler har en rigtig god løsning, så mange af deres programmer kan ses gratis via deres hjemmeside. Så en pris på 10-15 kroner mindre om måneden havde været at foretrække, da man kan komme langt med et TV 2 Play abonnement og DRs hjemmeside – hvor TV 2 Plays “On Demand”-abonnement giver mange muligheder.

Selvom Watz me Now tegner til at blive en god tjeneste, men der er et stykke vej endnu – ikke teknisk, men rettighedsmæssigt.

Karakteren lander på på 4 ud af 6 stjerner.

Watz Me Now går ”live” den 3. februar 2014 og du kan se med for priser fra 90 kroner om måneden.

Mere til historien

Alle eksisterende udbydere leverer TV via deres egne netværk, som f.eks. DVB-C (kabel), satellit (DVB-S), antenne (DVB-T) eller fiber (IPTV). Disse traditionelle teknologier har høje omkostninger ved at drive deres eget netværk, hvilket kunderne skal betale.

Mens Watz Me Now er bygget om med flere af de samme open source teknologier, som der bruges i Netflix og YouTube.

Læs også:
TEST: Bose CineMate 1 SR – måske den ultimative soundbar
TIP: Sådan får Netflix hvide undertekster på Apple TV
Netflix var danskernes Google-favorit i 2013

Watz Me Now
Viaplay er klar med reklame-abonnement

Nu er Viaplay hoppet med på vognen om et billigere abonnement med reklamer.

(mere…)
Snart vil Netflix se helt anderledes ud

Netflix er i fuld sving med et redesign, som skal gøre det nemmere for brugerne at tage det rigtige valg.

(mere…)
Netflix dropper understøttelse af ældre Apple TV

Har du et Apple TV af ældre dato, så skal du læse med her.

(mere…)
Er streaming-tv i opbrud med nye samarbejder på tværs?

Disney og Warner Bros. Discovery har indledt samarbejde om at tilbyde tre tjenester i én pakke.

(mere…)
Prisstigningen rammer nu eksisterende TV 2 Play-abonnenter

I maj blev TV 2 Play dyrere for nye abonnenter. Nu har prisstigningen ramt eksisterende kunder.

(mere…)
Her er de 10 mest sete serier på Netflix

Netflix er klar med opgørelsen over de mest sete serier i anden halvdel af 2023. Se listerne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram