SMS advarer imod farlige elefanter

 I Indien kan te-plukkere nu tilmelde sig en SMS-tjeneste der giver advarsler mod livsfarlige elefanter.

I Indien lever elefanter side om side med mennesker. De store elefanter bliver blandt andet brugt indenfor landbruget, da dyret store styrke kan bruges i f.eks. at slæbe tunge ting eller flytte materialer. Et tilbagevendende problem er dog hærgende elefanter – altså vilde elefanter  som lever frit i naturen.

Mobilen er vores faste følgesvend

Mobilen er vores faste følgesvend

I det afsidesliggende Valparai i Indien kan indbyggerne nu tilmelde sig en SMS-tjeneste, der advarer indbyggerne imod hærgende elefanter. Det skriver DR.dk

Det meste af området er dækket af teplantager, men omkring plantagerne ligger der skovområder, hvor elefantflokke bor. En gang i mellem stormer elefanterne igennem teplantagerne, hvilket er ganske farligt for arbejderne på teplantagerne.

En SMS-besked, der kan udsendes i løbet af få sekunder, kan altså redde liv.

I Danmark har vi ikke hængende elefanter, men danskerne kan derimod tilmelde sig SMS-tjenester, der advarer om Politiets fotovogne. Ja sådan har alle deres små problemer at slås med.

Mere til historien

Ifølge den seneste statistik fra Erhvervsstyrelsen falder antallet af SMS-beskeder i Danmark.

Tags:

Avatar

Om Johnny K. Olesen

Johnny er freelance-journalist med en meget bred viden indenfor forbrugerelektronik. Hans speciale er netværksteknologier, og andre usynlige teknologier, der er essentielle for forbrugernes oplevelse, men som ikke altid er synlige for dem.