Salget af iPhone forudsiges af forskere

Hvor mange iPhones der sælges kan nu forudsiges på basis af kommunikation i de sociale medier.

iPhone 6 læk

iPhone 6

Milliondyre markedsundersøgelser er måske ikke den eneste vej frem, hvis en virksomhed vil have viden om, hvordan deres produkter vil klare sig i markedet fremadrettet.

En gruppe danske forskere har udviklet en metode, til at forudsige det globale salg af iPhones, endda ret præcist. Det skriver Finans.dk.

Forskerne analyserede 500 millioner tweets fra Twitter med ordet ”iPhone”. Resultatet blev en forudsigelse af det globale iPhone-salg det kommende kvartal på plus/minus fem procents nøjagtighed.

Formlen der blev brugt skal nu finjusteres, så estimaterne kommer endnu tættere, på de reelle salgstal.

Det er også blevet undersøgt, hvordan salget påvirkes af negativ omtale på sociale medier, som Twitter og Facebook.

– ”Det spiller ikke den store rolle, men det kan vise sig at have betydning, hvis iPhone endte i en regulær skandalesag på de sociale medier,” siger Ravi Vatrapu, forsker ved Copenhagen Business School.

Salgstallet er baseret på antallet af tweets, som har betydning. Kort sagt. Jo flere der tweeter om iPhone, jo flere bliver der solgt.

Analyserne er sammenlignet med Apples egentlige salg, der strækker sig tilbage til 2010, i den undersøgelse de danske forskere har lavet.

Web-TV: Hvilken iPhone skal jeg vælge?

Mere til historien

Op til lanceringen af iPhone 6 og iPhone 6 Plus eksploderede antallet af bruge iPhones til salg. Samtidigt sker der ofte det, at salget af de ældre iPhones falder i butikkerne. På DBA.dk sted iPhone-salget op til iPhone 6-lanceringen med 200 procent.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Apple bringer Qi2-opladning til ældre iPhones

Den næste større iOS-opdatering bringer Qi2-opladning til iPhone 13- og iPhone 14-modellerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram