Salget af iPhone forudsiges af forskere

Hvor mange iPhones der sælges kan nu forudsiges på basis af kommunikation i de sociale medier.

iPhone 6 læk

iPhone 6

Milliondyre markedsundersøgelser er måske ikke den eneste vej frem, hvis en virksomhed vil have viden om, hvordan deres produkter vil klare sig i markedet fremadrettet.

En gruppe danske forskere har udviklet en metode, til at forudsige det globale salg af iPhones, endda ret præcist. Det skriver Finans.dk.

Forskerne analyserede 500 millioner tweets fra Twitter med ordet ”iPhone”. Resultatet blev en forudsigelse af det globale iPhone-salg det kommende kvartal på plus/minus fem procents nøjagtighed.

Formlen der blev brugt skal nu finjusteres, så estimaterne kommer endnu tættere, på de reelle salgstal.

Det er også blevet undersøgt, hvordan salget påvirkes af negativ omtale på sociale medier, som Twitter og Facebook.

- ”Det spiller ikke den store rolle, men det kan vise sig at have betydning, hvis iPhone endte i en regulær skandalesag på de sociale medier,” siger Ravi Vatrapu, forsker ved Copenhagen Business School.

Salgstallet er baseret på antallet af tweets, som har betydning. Kort sagt. Jo flere der tweeter om iPhone, jo flere bliver der solgt.

Analyserne er sammenlignet med Apples egentlige salg, der strækker sig tilbage til 2010, i den undersøgelse de danske forskere har lavet.

- Web-TV: Hvilken iPhone skal jeg vælge?

Mere til historien

Op til lanceringen af iPhone 6 og iPhone 6 Plus eksploderede antallet af bruge iPhones til salg. Samtidigt sker der ofte det, at salget af de ældre iPhones falder i butikkerne. På DBA.dk sted iPhone-salget op til iPhone 6-lanceringen med 200 procent.

Kan købes i dag - iPhone 14 Plus er nu i handlen

Apple har haft salgsstart på 3 ud af de 4 nye iPhone 14-modeller og nu er iPhone 14 Plus endelig tilgængelig for mobilkøberne.

(mere…)
Top-10: iPhone rydder hylderne

HITLISTE: Danskerne har penge nok. Stigende priser på iPhone, høje elpriser og gaspriser har ikke skræmt køberne væk fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram