Androids markedsandel har nået toppen

0

Android har toppet og kan ikke nå højere markedsandele, mener et analysefirma.

Udenfor GooglePlex Android-bygningen, hvor de forskellige Android-figurer for versionerne står.
Udenfor GooglePlex Android-bygningen, hvor de forskellige Android-figurer for versionerne står.

Et lille fald i Android-systemets globale markedsandel får Strategy Analytics til at konkludere, at Android ikke kan få større udbredelse, skriver Wall Street Journal.

Telefoner med Googles Android-system blev noteret for 84 procents markedsandel, blandt alle smartphones der blev sendt på markedet, i tredje kvartal 2014. Det er et fald på én procent i forhold til det foregående kvartal.

Når Strategy Analytics peger på, at Android ikke kan flytte sig ret meget videre, er det fordi Apple i kvartalet forinden lanceringen af iPhone 6 og iPhone 6 Plus havde nedgang i salget, hvilket ikke førte en stigning i antallet af solgte Android telefoner.

I løbet af tredje kvartal var 12 ud af 100 telefoner, på et globale marked, en iPhone. Windows Phone havde her en markedsandel på tre procent.

Gmail app får kæmpe opdatering

Google får mere kontrol

Selvom Googles markedsandel på Android tilsyneladende ikke kan nå højere, ifølge analytikerne, er der stadig god mulighed for, at Google kan sætte sig endnu mere på mobilmarkedet.

I tredje kvartal var 37 procent af alle Android-enheder solgt med en såkaldt ”forked” udgave af Android. Det er en rene Android, uden Googles services som Gmail, Search, Play Store, YouTube osv.

I kvartalet var der et fald af ”forked” Android-telefoner på to procent, og Google har således fået endnu flere til at køre med den Android-version vi kender i vores markedsområde. For Google betyder det øgede indtægter fra reklamer i service-applikationerne, og salg via Google Play Store.

Ny kalender app fra Google på Android

Mere til historien

Samsung havde i tredje kvartal en global markedsandel på 25 procent. I forhold til samme periode sidste år er der tale om et fald på 10 procent.

Læs også:
Derfor kommer Android 5.0 får i 2015

 

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer