Microsoft har præsenteret Windows 10

0

Microsoft har tidligere på ugen præsenteret deres nye Windows-version, der overraskende nok hedder Windows 10. Den næste Windows-version skal samle Windows-enheder.

I tirsdags offentliggjorde og fremviste Microsoft lidt af, hvordan den næste version af Windows kommer til at se ud. Den kommende version får navnet Windows 10. Det betyder også, at Microsoft altså springer Windows 9 over.

Den tidlige udgave fokuserer på nye fordele for virksomhedsbrugerne og at de har til formål at sætte gang i den største brugerdrevne udviklingsproces af Windows nogensinde.

Windows 10 skal samle alle Windows-enheder på samme styresystem og det betyder oplevelsen skal være ensartet uanset om det er en telefon, laptop eller Surface-tablet.

 – Windows 9 er på trapperne – det kan du forvente

– ”Windows 10 markerer overgangen til næste generation af Windows, en version som sætter helt nye standarder for, hvordan vi kan være produktive, hvordan vi lader os underholde og hvordan vi kommunikerer med verden omkring os. Windows 10 bliver vores mest omfangsrige operativsystem nogensinde – og det bedste operativsystem, vi har udviklet til virksomheder,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows hos Microsoft Danmark, i en pressemeddelelse.

Opgraderingen er nem og brugervenlig

Skal man opgraderer direkte fra Windows 7 eller Windows 8 / 8.1, så kan det gøres via en in-place-opgradering, hvilket betyder, at man ikke behøver slette og gendanne enheder før en opgradering.

Virksomheder kan også skæddersy deres Windows Store, så den er tilpasset virksomhedens miljø.

Nye funktioner i Windows 10

I Windows 10 er den velkendte og meget savnede startmenu tilbage. Men den er ikke tilbage, som vi kender den, den har nemlig nu flere funktioner end tidligere. Foruden den klassiske liste med programmer er der nu også en række tiles (fliser), som det kendes fra både Windows 8 og Windows Phone. Disse kan justeres efter ens eget ønske.

 – Microsoft udfaser Nokia-navnet

På Windows 10 er det også nemmere at arbejde med flere applikationer på samme tid, dette skyldes den forbedrede snap-funktion, som gør man nu kan have op til fire apps kørende på samme skærm i et nyt layout med fire kvadrater. Det tillades også at andre applikationer og programmer kører sideløbende i Windows 10.

Generelt ligner det Microsoft er gået lidt tilbage til Windows 7, samt tilføjet nogle af de gode ting fra Windows 8.

På Microsofts smartphones vil brugerfladen umiddelbart ikke ændre sig så meget, som det ser ud på nuværende tidspunkt.

Du kan få mere information og se den tekniske preview her.

Læs mere om Windows 10 her.

Mere til historien

I starten af 2015 vil Microsoft fortælle mere om, hvilke nyheder Windows 10 vil give forbrugerne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer