Windows 9 er på trapperne – det kan du forvente

4

En ny version af Microsofts operativsystem til computere, Windows, bliver lanceret i dag. Her er hvad du kan forvente dig af den opdaterede software.

Cirka hvert andet år, udsender Microsoft en opdateret udgave af Windows og i aften finder præsentationen af den nyeste udgave sted. Navnet på den nye version forventes at blive Windows 9, men det ligger dog ikke helt fast endnu.

Vi har her samlet 3 vedvarende rygter der florerer på nettet, som kan give os en indikation af, hvad vi kan se frem til med den nye udgave af Windows-systemet, samtidigt bringer vi også en vurdering af rygternes sandsynlighed, i et forsøg på at kaste lys over hvor højt du skal skrue dine forventninger.

 – Microsoft inviterer til Windows 9-event

1. Startmenuen er tilbage

Sådan forventes startmenuen at se ud på Windows 9
Sådan forventes startmenuen at se ud på Windows 9

En af de ting, den nuværende version af Windows, Windows 8, har fået mest kritik for, er den manglende startmenu, som ellers tidligere var et af kendetegnene ved Microsofts operativsystem til computere. Men i Windows 8 valgte Microsoft at erstatte med en separat brugerflade, som kun burde havde fundet vej til tablets.

Microsoft har ellers forsøgt at imødekomme en del af kritikken, ved at genindføre den klassiske startknap i nederste højre hjørne af skrivebordet, men hvad hjælper det, når den blot fungerer som en genvej til den udskældte metro start skærm.

Kilde: The Verge

Sandsynlighed: Høj

2. Cortana flytter ind

Cortana i funktion på Windows Phone
Cortana i funktion på Windows Phone

Et andet rygte, som dog virker knapt så sandsynligt, er at Microsofts Cortana, der er en pendant til Apples Siri, vil flytte ind i det nye Windows 9.

Danskerne får ikke disse Windows Phone 8.1 funktioner

Cortana kan blandt andet hjælpe med at finde de nærmeste restauranter, gøre dig opmærksom på kommende begivenheder fra din kalender og fortælle dig om vejret – funktionerne forventes dog at blive noget mere avanceret, hvis Cortana skulle finde vej til Windows 9.

Cortana eksisterer allerede på Windows Phone, men er kun tilgængelig i en række udvalgte lande, der ikke inkluderer Danmark, derfor er det usikkert om vi får Cortana i Windows 9 på vores breddegrader.

Kilde: Forbes

Sandsynlighed: Lav

3. Windows 9 bliver en gratis omgang

Et af de andre rygter, der visse steder på nettet, bliver fremstillet som en kendsgerning, er rygtet om at Microsoft vil udsende Windows 9, som en gratis opdatering til Windows 8.

Hvis Windows 9 ender med at blive en gratis opdatering, så vil Microsoft følge i hælene på Apple, der i oktober 2013, udsendte deres Mavericks opdatering til Mac computere, som en gratis opgradering.

Kilde: BGR

Sandsynlighed: Høj

Windows 9 bliver som sagt præsenteret af Microsoft senere i dag, hvor det bliver interessant at se, hvilke rygter der rent faktisk ender med at finde vej til den endelige version af det nye styresystem.

Mere til historien

Windows 9 forventes at blive udsendt i en officiel udgave i april 2015, men traditionen byder at en beta version af det opdaterede Windows, kan downloades kort tid efter præsentationen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer