Kina og Danmark indgår aftale om billigere mobiltelefoni

Når danskere er på besøg i Kina eller kineserne kommer til Danmark bliver det nu billigere at gøre brug af mobiltelefoni. Den kinesiske og danske regering har indgået aftale om sænkning af priserne for roaming.

Det koster i dag mellem 400 og 1.200 kroner at streame en video på 3 minutter på din smartphone, hvis du roamer i Kina.

Derfor underskriver den kinesiske og danske regering i dag en samarbejdsaftale, der skal nedbringe roamingpriserne. Efterfølgende vil de danske og kinesiske mobilselskaber underskrive en lignende samarbejdsaftale, der gør de forpligter sig til at forhandle om lavere priser. Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.

Forbrugerrådet vil afskaffe roaming

– ”Jeg glæder mig over, at de danske og kinesiske mobilselskaber er klar til at samarbejde om at sænke roamingpriserne. Det vil være positivt både for danske virksomheder og borgere, der rejser til Kina, og for de mange kinesiske turister, der hvert år besøger Danmark,” lyder det fra Henrik Sass Larsen, der er Danmarks Erhvervs- og vækstminister.

3 fjerner roamingafgifter på flere rejsemål

Forhandlingerne mellem selskaberne om de lavere priser bør være afsluttet seks måneder efter dokumentet er underskrevet.

Mere til historien

Aftalen om roamingpriser er et såkaldt aftalememorandum (Memorandum of Understanding). Aftalememorandummet er en hensigtserklæring, hvor regeringerne og mobilselskaberne lover at arbejde for lavere roamingpriser mellem de to lande.

3, TDC, Telenor, Telia, TELEPOST og Føroya Tele har sammen med de kinesiske mobilselskaber China Telecom, China Mobile og China Unicom oplyst, at de ønsker at underskrive en aftale og starte forhandlinger om at sænke roamingpriserne.

Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
Brexit-gyser om roamninggebyrer – danskerne slipper – indtil videre

Du skal fortsat ikke betale roamingafgift, når du besøger Storbritannien.

(mere…)
Mere data på ferierejser fra i dag

Abonnenter hos et teleselskab kan fra i dag benytte lige så meget data i EU som herhjemme.

(mere…)
Brug af mobildata i udlandet stiger

Danskerne har benyttet sig af de genåbnede grænser viser nye tal over forbruget af mobildata uden for de danske grænser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram