Kina og Danmark indgår aftale om billigere mobiltelefoni

0

Når danskere er på besøg i Kina eller kineserne kommer til Danmark bliver det nu billigere at gøre brug af mobiltelefoni. Den kinesiske og danske regering har indgået aftale om sænkning af priserne for roaming.

Det koster i dag mellem 400 og 1.200 kroner at streame en video på 3 minutter på din smartphone, hvis du roamer i Kina.

Derfor underskriver den kinesiske og danske regering i dag en samarbejdsaftale, der skal nedbringe roamingpriserne. Efterfølgende vil de danske og kinesiske mobilselskaber underskrive en lignende samarbejdsaftale, der gør de forpligter sig til at forhandle om lavere priser. Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.

Forbrugerrådet vil afskaffe roaming

– ”Jeg glæder mig over, at de danske og kinesiske mobilselskaber er klar til at samarbejde om at sænke roamingpriserne. Det vil være positivt både for danske virksomheder og borgere, der rejser til Kina, og for de mange kinesiske turister, der hvert år besøger Danmark,” lyder det fra Henrik Sass Larsen, der er Danmarks Erhvervs- og vækstminister.

3 fjerner roamingafgifter på flere rejsemål

Forhandlingerne mellem selskaberne om de lavere priser bør være afsluttet seks måneder efter dokumentet er underskrevet.

Mere til historien

Aftalen om roamingpriser er et såkaldt aftalememorandum (Memorandum of Understanding). Aftalememorandummet er en hensigtserklæring, hvor regeringerne og mobilselskaberne lover at arbejde for lavere roamingpriser mellem de to lande.

3, TDC, Telenor, Telia, TELEPOST og Føroya Tele har sammen med de kinesiske mobilselskaber China Telecom, China Mobile og China Unicom oplyst, at de ønsker at underskrive en aftale og starte forhandlinger om at sænke roamingpriserne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer