Kazam Tornado 348 – verdens tyndeste smartphone, igen

0

Tornado 348 er med 5,15 millimeter en af verdens tyndeste smartphones, men den har ikke rekorden. Tornado 348 kommer til Danmark.

Kazam Tornado 348
Kazam Tornado 348 (Foto: Kazam)

Kampen om hvem der kan producere verdens tyndeste smartphone er en konstant battle og nu kaster Kazam sig ind i det kapløb.

Kazam Tornado 348 måler kun 5,15 millimeter i tykkelsen og må anses som en af de absolut tyndeste smartphones. Vægten er kun 95,5 gram. Telefonen bliver således også en af de letteste på markedet.

Kazam skriver selv, de har ”verdens tyndeste smartphone”, og det kan vel anses som en slags uofficiel verdensrekord. Indtil videre må vi konstatere, at Kazam er den tyndeste smartphone i vores markedsområde.

Til sammenligning måler Samsung Galaxy Alpha og Apple iPhone 6 henholdsvis 6,7 og 6,9 millimeter.

Kazam vil rekordvækste inden for ét år

Kina har verdensrekorden

Den kinesiske smartphoneproducent Gionee lancerede i starten af efteråret modellen Gionee Elife S5.1. Den måler 5,31 millimeter i tykkelsen. Kazam Tornado 348 også måler 5,15 millimeter i tykkelsen.

For ganske få dage siden anerkendte Guinness World Records Gionee Elife S5.1 officielt, som verdens tyndeste smartphone. Telefonen kommer på det kinesiske marked i november. Nu er spørgsmålet så om Kazam optages af Guinness og overtager den officielle titel.

Kazam er klar med deres telefon på de første markeder fra november. I Danmark må vi vente indtil januar 2015, inden telefonen er tilgængelig.

Web-TV: Sådan virker supportfunktionen hos Kazam

gionee_elife_s5_1_chinese
Gionee Elife S5.1 har fået titlen “verdens tyndeste smartphone” af Guinness Book of World Records.

Minder om hinanden

Når specifikationerne på Kazam og Gionees produkter sammenlignes rammer tanken om, at produkterne måske kommer fra samme produktionslinje og fabrik. Sammenfaldet kan måske også være de fysiske rammer. Det er naturligvis grænser for, hvor meget der kan skejes ud på den stærkt begrænsede plads.

Begge telefoner har 4,7 tommer HD-skærm (720 x 1280 pixels), 8 megapixels hovedkamera og 5 megapixels frontkamera. Skærmtypen på Tornado 348 er AMOLED.

Når det er sagt, så må vi også forholde os til, at Kazam Tornado 348 har en betydeligt kraftigere processor. Vi taler om en octa-core på 1,7 GHz (MT6592). Der er 1 GB RAM og 16 GB intern hukommelse, desværre uden mulighed for udvidelse med MicroSD-kort.

Kazams nye telefon måler 139,8 x 67,5 x 5,15 mm og kommer med Android 4.4.2 KitKat.

Billeder af Kazam Tornado 348

Forholdsvis lav pris

Prisen på Kazam Tornado 348 bliver ved salgsstarten i januar cirka 2.599 kroner uden abonnement, hvilket er en forholdsvis lav pris.

Den kommende Tornado-telefon understøtter kun datakommunikation via Wi-Fi og 3G. Den har hverken 4G LTE eller NFC.

Kazam fortsætter sin strategi om skærmgaranti de første 12 måneder efter købet. Det betyder én gratis skærmudskiftning hvis displayet går i stykker.

Kazam: Vejen til succes er lave priser

Mere til historien

Blandt andre Guinness rekorder inden for telebranchen finder vi verdens første dual-core smartphone. Den gik i januar 2011 til LG Optimus 2X.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer