Apple Pay boykottet på hjemmebane

0

Apple Pay står over for en modstander, større end Google Wallet. Fællesskabet CurrentC vil give Apple kamp til stregen.

Apple Pay er mastodontens svar på et let betalingssystem til iOS enheder, men fejl og modstand fra store butikskæder, har gjort en succesfuld lanceringen svær for Apple.

Apple Pay iPhone 6
Apple Pay iPhone 6

Apple lancerede Apple Pay sammen med iOS 8.1 opdateringen, der ramte iPhone og iPad brugerne, for kun en uge siden.

– iOS 8.1 – her er nyhederne

Siden lanceringen, har brugerne blandt andet oplevet dobbelt-transaktioner og afviste betalinger. Men her stopper problemerne for Apple ikke.

Selskabet står nu over for en decideret boykot af betalingssystemet, efter flere store butikskæder er begyndt at afvise betaling via Apple Pay, simpelthen ved at slukke for NFC-funktionen i butikkernes betalingsterminaler.

Butikkerne i ”Joint strike”

Blandt andet apoteks-kæderne CVS Health og Rite Aid, der tilsammen har godt 12.300 butikker i USA, er gået sammen i en fælles boykot Apple Pay.

– Apple Pay – mobilbetaling på Apples måde

Butikskæderne BestBuy, 7-Eleven, Kmart og Wallmart, der tilsammen udgør godt 15.000 butikker, hvoraf de to sidstnævnte, er blandt USAs tre største discount-kæder, er blot et udpluk af fællesskabet bag boykotten.

Afvisningen af Apple Pay munder ud i at butikskæderne er gået sammen om deres eget betalingssystem til smartphones, kaldet CurrentC.

– Danske Bank spændt på Apple Pay

Om løsningen, siger direktøren Dekkers Davidson i en pressemeddelelse: ”CurrentC vil tilbyde kunderne en enklere, hurtigere og sikre måde at betale for deres varer. Ved fuld skala, vil CurrentC blive accepteret i mere end 110.000 butikker i hele USA”.

Med CurrentC kan kæderne selv indhente vigtig data om deres kunder, samt deres købevaner. Mens de hos Apple, ikke får den samme mængde information, og desuden skal betale et gebyr for at tage imod betalingsløsningen.

Mere til historien

Den fælles lukning af NFC-funktionen i kædernes butikker, udelukker ikke kun Apple Pay, men også Google Wallet bruger NFC til mobilbetaling. Ifølge Bloomberg.com, er der aktuelt 220.000 butikker med betalingsterminaler der understøtter NFC.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer