Apple Pay boykottet på hjemmebane

Apple Pay står over for en modstander, større end Google Wallet. Fællesskabet CurrentC vil give Apple kamp til stregen.

Apple Pay er mastodontens svar på et let betalingssystem til iOS enheder, men fejl og modstand fra store butikskæder, har gjort en succesfuld lanceringen svær for Apple.

Apple Pay iPhone 6

Apple Pay iPhone 6

Apple lancerede Apple Pay sammen med iOS 8.1 opdateringen, der ramte iPhone og iPad brugerne, for kun en uge siden.

iOS 8.1 – her er nyhederne

Siden lanceringen, har brugerne blandt andet oplevet dobbelt-transaktioner og afviste betalinger. Men her stopper problemerne for Apple ikke.

Selskabet står nu over for en decideret boykot af betalingssystemet, efter flere store butikskæder er begyndt at afvise betaling via Apple Pay, simpelthen ved at slukke for NFC-funktionen i butikkernes betalingsterminaler.

Butikkerne i ”Joint strike”

Blandt andet apoteks-kæderne CVS Health og Rite Aid, der tilsammen har godt 12.300 butikker i USA, er gået sammen i en fælles boykot Apple Pay.

Apple Pay – mobilbetaling på Apples måde

Butikskæderne BestBuy, 7-Eleven, Kmart og Wallmart, der tilsammen udgør godt 15.000 butikker, hvoraf de to sidstnævnte, er blandt USAs tre største discount-kæder, er blot et udpluk af fællesskabet bag boykotten.

Afvisningen af Apple Pay munder ud i at butikskæderne er gået sammen om deres eget betalingssystem til smartphones, kaldet CurrentC.

Danske Bank spændt på Apple Pay

Om løsningen, siger direktøren Dekkers Davidson i en pressemeddelelse: ”CurrentC vil tilbyde kunderne en enklere, hurtigere og sikre måde at betale for deres varer. Ved fuld skala, vil CurrentC blive accepteret i mere end 110.000 butikker i hele USA”.

Med CurrentC kan kæderne selv indhente vigtig data om deres kunder, samt deres købevaner. Mens de hos Apple, ikke får den samme mængde information, og desuden skal betale et gebyr for at tage imod betalingsløsningen.

Mere til historien

Den fælles lukning af NFC-funktionen i kædernes butikker, udelukker ikke kun Apple Pay, men også Google Wallet bruger NFC til mobilbetaling. Ifølge Bloomberg.com, er der aktuelt 220.000 butikker med betalingsterminaler der understøtter NFC.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram