Teleselskab: iPhone 6 er en rigtig nyhed - Apple vil dominere wearables

iPhone 6 er en reel nyhed og Apple Watch vil drive kategorien for wearables i de kommende år, lyder vurderingen efter Apples produktlanceringer.

iphones630pxhedimg

Det bliver, ifølge TDC, iPhone 6 som kommer til at dominere salget.

Apple har løftet sløret for iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Salget starter i USA den 19. september, mens vi i Danmark først kan bestille de nye telefoner på Apple Store fra den 26. september. Den præcise leveringsdato her i landet er endnu ikke meldt ud fra Apple.

Landets største teleselskab TDC mener iPhone 6 er et nyt produkt, og ikke blot en finpudsning af et gammelt.

- ”Denne gang er der tale om to reelt nye produkter, hvor der er sket markante ændringer i hardwaren,” lyder vurderingen fra Morten Steen Jensen, afdelingsdirektør, Device Management i TDC.

Nogenlunde samme tanker har Jess Agerbæk, indkøbschef i Telenor.

- ”Som operatør er vi begejstrede for den innovation Apple står for med enkeltheden i fokus,” til Jess Agerbæk til MereMobil.dk.

- Det bliver prisen på iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Trenden er større skærme

Morten Steen Jensen fra TDC mener, at Apple med den store 5,5-tommer model på iPhone 6 Plus følger trenden på markedet, hvor der er øget efterspørgsel efter telefoner med større skærme.

På markedets for storskærms-mobiler, eller phablets, er Apple langt fra first-mover.

Samsung skød for alvor kategorien i gang tilbage i 2011 hvor Galaxy Note med 5,3 tommer skærm blev præsenteret. Note solgte, overraskende for mange, over én million enheder de første to måneder. Siden da har Samsung været førerende på kategorien for store note-produkter.

- ”Tendensen går mod større skærme og et produkt som Samsung Galaxy Note 3 med 5,7 tommer skærm sælger godt hos os,” fortæller David Engstrøm der er pressechef i Telia.

Apple Watch

Apple Watch

Apple vil drive kategorien for wearables

TDC, Telenor og Telia melder sig alle klar til at sælge iPhone 6 og iPhone 6 Plus, men hvornår produktet vil være at finde i butikkerne, er det endnu for tidligt at sige noget om.

- ”Jeg ser en god mulighed for endnu større efterspørgsel i forhold til f.eks. lanceringen af iPhone 5S. Min forventning er, at 4,7-tommer udgaven vil stå for overvægten af salget,” vurderer Morten Steen Jensen fra TDC.

Han tør ikke gætte på hvornår vi eventuelt måtte se Apple Watch i Danmark, men Morten Steen ser en god mulighed for, at Apple kan være den spiller, der kan være med til at drive hele kategorien for wearable gadgets som spås en stor vækst de kommende år.

- Smartwatches mangler at slå igennem

Forrester Research har tidligere overfor Financial Times estimeret, at Apple vil sælge 10 millioner smartwatches det første år. Til Sammenligning er det mere end Nike Fuelband, Samsung Gear, Fitbit Flex og Jawbone Up – til sammen.

iPhone 6 og iPhone 6 Plus er de første Apple produkter med NFC-chip til mobilbetaling. Betalingssystemet kaldes for Apples Pay.

- Så meget vil wearable gadgets sælge

Mere til historien

Når de nye iPhones kommer til Danmark vil flere telebutikker holde natåbent for at fejre salgsstarten. Telia har allerede meldt ud, at de holder natåbent.

Læs også:
- Test: Samsung Gear 2 er bedre end forgængeren

Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram