Teleselskab: iPhone 6 er en rigtig nyhed – Apple vil dominere wearables

1

iPhone 6 er en reel nyhed og Apple Watch vil drive kategorien for wearables i de kommende år, lyder vurderingen efter Apples produktlanceringer.

iphones630pxhedimg
Det bliver, ifølge TDC, iPhone 6 som kommer til at dominere salget.

Apple har løftet sløret for iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Salget starter i USA den 19. september, mens vi i Danmark først kan bestille de nye telefoner på Apple Store fra den 26. september. Den præcise leveringsdato her i landet er endnu ikke meldt ud fra Apple.

Landets største teleselskab TDC mener iPhone 6 er et nyt produkt, og ikke blot en finpudsning af et gammelt.

– ”Denne gang er der tale om to reelt nye produkter, hvor der er sket markante ændringer i hardwaren,” lyder vurderingen fra Morten Steen Jensen, afdelingsdirektør, Device Management i TDC.

Nogenlunde samme tanker har Jess Agerbæk, indkøbschef i Telenor.

– ”Som operatør er vi begejstrede for den innovation Apple står for med enkeltheden i fokus,” til Jess Agerbæk til MereMobil.dk.

Det bliver prisen på iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Trenden er større skærme

Morten Steen Jensen fra TDC mener, at Apple med den store 5,5-tommer model på iPhone 6 Plus følger trenden på markedet, hvor der er øget efterspørgsel efter telefoner med større skærme.

På markedets for storskærms-mobiler, eller phablets, er Apple langt fra first-mover.

Samsung skød for alvor kategorien i gang tilbage i 2011 hvor Galaxy Note med 5,3 tommer skærm blev præsenteret. Note solgte, overraskende for mange, over én million enheder de første to måneder. Siden da har Samsung været førerende på kategorien for store note-produkter.

– ”Tendensen går mod større skærme og et produkt som Samsung Galaxy Note 3 med 5,7 tommer skærm sælger godt hos os,” fortæller David Engstrøm der er pressechef i Telia.

Apple Watch
Apple Watch

Apple vil drive kategorien for wearables

TDC, Telenor og Telia melder sig alle klar til at sælge iPhone 6 og iPhone 6 Plus, men hvornår produktet vil være at finde i butikkerne, er det endnu for tidligt at sige noget om.

– ”Jeg ser en god mulighed for endnu større efterspørgsel i forhold til f.eks. lanceringen af iPhone 5S. Min forventning er, at 4,7-tommer udgaven vil stå for overvægten af salget,” vurderer Morten Steen Jensen fra TDC.

Han tør ikke gætte på hvornår vi eventuelt måtte se Apple Watch i Danmark, men Morten Steen ser en god mulighed for, at Apple kan være den spiller, der kan være med til at drive hele kategorien for wearable gadgets som spås en stor vækst de kommende år.

Smartwatches mangler at slå igennem

Forrester Research har tidligere overfor Financial Times estimeret, at Apple vil sælge 10 millioner smartwatches det første år. Til Sammenligning er det mere end Nike Fuelband, Samsung Gear, Fitbit Flex og Jawbone Up – til sammen.

iPhone 6 og iPhone 6 Plus er de første Apple produkter med NFC-chip til mobilbetaling. Betalingssystemet kaldes for Apples Pay.

Så meget vil wearable gadgets sælge

Mere til historien

Når de nye iPhones kommer til Danmark vil flere telebutikker holde natåbent for at fejre salgsstarten. Telia har allerede meldt ud, at de holder natåbent.

Læs også:
Test: Samsung Gear 2 er bedre end forgængeren

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer