Sony Xperia Z3 – ny stilfuld top-smartphone

1

Optimeret design, op til to dages batteritid, tyndere og lettere end forgængeren. Mød Sony Xperia Z3 – en ny stilfuld topmodel.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3

Sony er klar med en 7.3 millimeter top-smartphone i Xperia-serien. Selvom det på overfladen ligner en genudgivelse af Xperia Z2, så er den nye Xperia Z3 alligevel anderledes.

Xperia Z3 kommer med 5,2 tommer Full HD-skærm (1080 x 1920 pixels) og en forøgelse af støv- og vandtætheden fra IP58 til IP68 certificering, som på vanddelen er den højeste certificering på markedet for smartphones.

Z3 er 7,3 millimeter tyk, hvilket er en smule mindre end de 8,2 millimeter, som er tykkelsen på forgængeren Z2. Vægten er 152 gram mod tidligere 163 gram.

Ifølge Sony er det blandt andet kameralinsen, som nu kan produceres endnu tyndere, der skaber grundlag for, at Xperia Z3 kan slankes på tykkelsen.

Optimeret design

Sony har siden den første Xperia-topmodel forbedret designet fra model til model og Xperia Z3 er ingen undtagelse.

Telefonen har brudsikkert Gorilla Glass 3 på front- og bagside. For at gøre konstruktionen mere stabil har Sony lavet hjørnerne i hårdt gummi, så Z3 ved fald, måske har reduceret risikoen for at gå i stykker. Det hele samles af en aluminiumskant.

Sonys nye topmodel kommer farverne sort, hvid, sart lys grøn og kobber. Designerne hos Sony spår netop kobber, til at blive det næste halvårs nye modefarve.

Forbedringer i kameraet

Sony Xperia Z3 indeholder en ny 25 mm vidvinkellinse. Opløsningen er på 20,7 megapixels og Z3 er den første telefon i verden, der understøtter ISO 12800. Sony mener, det vil være med til at give endnu bedre billeder i dårlig belysning.

Hvordan billederne bliver med Sonys eftersårs-topmodel vil vores kommende test vise. Sony bruger i øvrigt digital billedstabilisering og ikke optisk.

Videooptageren understøtter optagelse i 4K-opløsning og det er nu muligt, at pause og starte optagelsen undervejs, uden der oprettes en selvstændig videofil.

Kamera-apps kan fortsat anvendes og nye kommer løbende til. En af de nye er ”Live on YouTube” hvor der kan streames direkte til YouTube fra mobilen.

Multikamera er en anden nyhed. Hvis flere Xperia Z3’ere befinder sig samme sted kan den ene fungere som primært videokamera, mens to andre kan være ekstra kameraer. Er man til en fest, kan der altså være et par gæster ved bordene, som kan optage samme begivenhed, blot fra flere vinkler. Værtstelefonen får mulighed for, under optagelsen, at skifte mellem de forskellige kameravinkler.

På lyddelen åbner Xperia Z3 op for brugen af lyd i høj opløsning, ganske som vi tidligere har set det på LG’s topmodeller. Så nu kan musikelskere gå på opdagelse i arkivet hos HDTracks.com og afspille musikken på telefonen.

Batteritid på to dage

Batterikapaciteten er 3.200 mAh og sammen med optimeringer i hardware og software er det lykkedes Sony at forøge batteritiden yderligere, sammenlignet med de tidligere Xperia-modeller.

I Sonys egne brugstests kunne Xperia Z1 køre i 1,2 døgn. På Z2 var dette forøget til 1,4 døgn og med Z3 lover Sony helt op til 2 døgns batterilevetid. Naturligvis er dette afhængigt af den specifikke anvendelse, men på MereMobil.dk glæder vi os over, at der på netop på dette punkt sker fremskridt.

Testtiderne skulle være uden brug af batterispare-funktionen Stamina Mode, som også er en del af Z3.

En af årsagerne til forøget batteritid er forskellige forbedringer i Qualcomm Snapdragon 801 processoren, men indførelse af cachehukommelse (grafik RAM) på skærmen har også haft en vis indflydelse.

Cache-funktionen husker billedet på skærmen og hvis ikke det ændrer sig, bliver der ikke forespurgt til grafikprocessoren på opdateringer af skærmbilledet, hvilket giver en strømbesparelse. Normalt opdateres skærmbilledet 30 gange i sekundet på en smartphone.

Sony har i øvrigt indbygget kontrasttilpasning i forbindelse med den automatiske lysføler. Så i kraftigt sollys forøges ikke blot lysstyrken. Kontrasten justeres også således læsbarheden skulle blive bedre.

Da jeg testede LG G2 i september 2013 var det første gang vi stiftede bekendtskab med cachehukommelse på smartphones. Dengang var formålet også at spare strøm.

Billeder af Sony Xperia Z3

4G LTE og hurtig processor

Sony Xperia Z3 understøtter datakommunikation via både WiFi og 4G LTE. Telefonen drives af en 2,5 GHz quad-core processor fra Qualcomm. Typen er Snapdragon 801 C.

Der er tale om LTE i Cat 4, hvilket giver teoretiske downloadhastigheder på op til 150 mbit/s.

Dertil kommer naturligvis NFC, FM Radio, A-GPS og Bluetooth 4.0 med Bluetooth Low Energy funktion. Telefonen benytter nano-SIM og ikke micro-SIM som Z2.

Z3 har 3 GB RAM og 16 GB indbygget brugerhukommelse der kan udvides med op til 128 GB micro-SD kort.

Både Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact kan anvendes som remote play-enheder sammen med Sony Playstation 4.

Sony Xperia Z3 kommer med Android 4.4.4 ud af salgsæsken.

Læs alt om Sony Xperia Z3 Compact her

Kommer i oktober

Sony Xperia Z3 lander i butikkerne samtidigt med Xperia Z3 Compact. Salgsstartdatoen er sat til den 3. oktober 2014.

Se pris og tilgængelighed på Xperia Z3

Telefonerne vil være ude i bredt salg hos alle operatører og flere andre salgskanaler.

Web-TV: Første kig på Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact

Mere til historien

Kobberfarven er en ny satsning fra Sony. I en fokusgruppetest valgte hovedparten af testpersonerne kobber som deres foretrukne farve. Tidligere har det altid være sort, at der er blevet foretrukken.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer