Sony Xperia Z3 Compact - lommevenlig topmodel

Sony Xperia Z3 Compact er tyndere og lettere end Z1 Compact, men har samme maskinkraft som den nye Xperia Z3.

Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact (Foto: MereMobil.dk)

I begyndelsen af 2014 introducerede Sony en nyhed på Android platformen. Xperia Z1 Compact var ikke en ”mini-model” hvor alle specifikationer var reduceret for at holde prisen nede.

Z1 Compact var topmodellen Xperia Z1 pakket sammen i et mindre design, hvilket ingen andre producenter havde gjort før.

- TEST: Sony Xperia Z1 Compact

Nu kommer så efterfølgeren Sony Xperia Z3 Compact, der bygger videre på det samme princip.

Helt grundlæggende er alt teknologi og funktioner fra topmodellen Xperia Z3, presset sammen i et mere lommevenligt format. Du får altså samme telefon blot uden den fylder så meget.

 - Sony Xperia Z3 - her er den

Større skærm i mindre størrelse

Sony Xperia Z3 har 5,2 tommer skærm, mens Compact-modellen har 4,6 tommer. Her skal du bemærke, at Xperia Z1 Compact kun havde 4,3 tommer skærm.

Det interessante er, at det er lykkedes Sony at forøge skærmstørrelsen 0,3 tommer samtidigt med, at telefonen er bibeholdt samme fysiske størrelse, med undtagelse af tykkelse og vægt.

Z1 Compact vejede 137 gram. Z3 Compact er nede på 129 gram. Tykkelsen er reduceret fra 9,5 til 8,65 millimeter. Selvom det er tyndere end forgængeren er det dog lidt mere end på Xperia Z3, der måler 7,3 millimeter i tykkelsen.

Skærmens opløsning er 720 x 1280 pixels – altså HD-opløsning og ikke Full HD.

Længere batteritid

Batterikapaciteten er forøget fra 2.300 til 2.600 mAh fra Z1 Compact til den nye Z3 Compact og sammen med forskellige andre forbedringer i telefonens teknik, skulle batteritiden nu være op til to døgn, ifølge Sonys egne brugstests. De to døgns batteritid skulle være muligt uden brug af Sonys batterisparefunktion Stamina Mode.

Det er naturligvis noget vi kommer til at tjekke yderligere op på, når telefonen lander til test.

Med Xperia Z3 får du 20,7 megapixels kamera og det højeste niveau af vandtæthed - IP68-certificering. Sony har fortsat udvidelses-applikationer i kameraet og et par nye har set dagens lys. Eksempelvis AR Fun, Sound Photo og Multi-camera.

Billeder af Sony Xperia Z3 Compact

Glas front og bag

Designet har mange ens elementer fra Xperia Z3 til Z3 Compact. Begge telefoner har glas på for- og bagside der rammes ind af en aluminiumskant. Compact har dog en transparent gummirem omkring kanten, der er med til at give en flot visuelt effekt.

På den tekniske side indeholder Xperia Z3 Compact Qualcomm Snapdragon 801 processor på 2,5 GHz (quad-core). Der er også 4G LTE i Cat 4 og selvfølgelig alt i Wi-Fi, Bluetooth, NFC og hvad der ellers stilles af tekniske forventning til nye topprodukter.

Hvis du har en Playstation 4 kan Xperia Z3 Compact anvendes som Remote Play enhed.

Konkurrencedygtig pris

Sony Xperia Z3 Compact får en vejledende pris uden abonnement på 3.999 kroner, og er således 1.000 kroner billigere en Xperia Z3.

 - Sony Xperia Z3 - pris og tilgængelighed

Telefonen ligger i butikkerne i Danmark den 3. oktober 2014 og Z3 Compact får således premiere samtidigt med Xperia Z3.

Kunderne kan således vælge ud fra størrelse og pris, uden at gå på kompromis med telefonens ydelse og muligheder.

Alle danske mobiloperatører vil sælge Xperia Z3 Compact, der leveres med Android 4.4.4 styresystem ud af salgsæsken.

Web-TV: Første kig på Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact

Mere til historien

Der eksisterer ikke nogen Xperia Z2 Compact der i nummerrækkefølgen er sprunget over, oplyser Sony til MereMobil.dk.

Sony Xperia 5 IV test | Kompakt topmodel for kameraentusiasten

TEST: Sony er en af de få, som tilbyder en kompakt smartphone med topspecifikationer. Sony Xperia 5 IV er rigtig god, men har små skønhedsfejl.

(mere…)
Tekken 8 kommer til PlayStation 5

Sony har netop afholdt PlayStation State of Play, hvor de fremviste kommende store spiltitler, der kommer til PlayStation. Tekken 8 er en af dem.

(mere…)
Her er den nye kompakte Sony Xperia 5 IV

Er du den kreative type og sværger til video, billeder og lyd i topkvalitet? Sony Xperia 5 IV er en kompakt flagskibstelefon.

(mere…)
Sony på vej med afdeling for mobilspil

En ny afdeling er på vej hos Sony, da de har købt Savage Game Studios. Dermed vil de starte afdelingen PlayStation Studios Mobile Division.

(mere…)
Sony hæver prisen og klar med ”ny” PlayStation 5

Prisen på PlayStation 5 er hævet på en række markeder - også i Danmark. En ny opdateret model er på vej.

(mere…)
Er Sony på vej med en ny ”compact”?

Sony har annonceret, at de afholder event den 1. september. Det tyder på, at en ”compact”-enhed, ser dages lys. Få detaljerne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram