Hold iOS 8 væk fra iPhone 4S

3

Vent med at opdatere iPhone 4S til iOS 8. Læs først her hvilke udfordringer du kan møde.

Apple iPhone 4S (Foto: Apple)
Apple iPhone 4S egner sig ikke til den nye iOS 8 (Foto: Apple)

Apple har med lanceringen af iPhone 6 og 6 Plus taget produktet iPhone 4S ud af deres line-up, og det måske med god grund.

Fra flere sider lyder der nu advarsler mod, at opdatere iPhone 4S til den nyeste version af Apples styresystem, iOS 8. Der i dag frigive til offentligheden.

En række af Apples nyeste funktioner er ikke inkluderet i iOS 8 til iPhone 4S, fordi Apple på forhånd har besluttet, at det nok ikke vil fungere på den efterhånden aldrende telefon.

Du må undvære AirDrop, Touch ID (ingen fingeraftrykslæser), Handoff til applikationer (call-forward til Mac skulle virke). Der er heller ikke understøttelse af OpenGL ES 3.0 og naturligvis ikke 64-bit delen af iOS 8.

Det siger anmelderne om iPhone 6

Derudover er hardwaren langsommere end i de nyere telefoner, hvilket går ud over performance. Skærmens begrænsede størrelse på 3,5 tommer får også nogle af de nyeste features iOS 8, til at fremstå forkrampede, da pladsen er yderst begrænset. Det ses både i widgets på notifikationscentret, søgninger med Spotlight og andre steder som eksempelvis i mails.

Hastigheden beskrives også som et problem. Applikationer og programmer vil med iOS 8 tage længere tid at åbne. Herunder et par eksempler som arstechnica.com har fundet frem.

FunktioniOS 7.1.2iOS 8.0
Safari1.25 sek2.16 sek
Kamera1.50 sek1.80 sek
Kalender0.80 sek1.25 sek
Beskeder1.73 sek1.25 sek

Også i oplevelsen af systemets animationer er der problemer for iPhone 4S. Manglen af billeder (frames) i animationen giver indtrykket af en langsom klumpe-dumpe telefon.

Om du skal opgradere er naturligvis en smagssag, men der kan måske være fornuft i, at vente til Apple senere udsender nye rettelser til iOS 8. Måske kan dette betyde, at iPhone 4S får lidt lettere ved at håndtere den nye version.

Et andet godt råd er, at lave en nulstilling til fabriksindstillinger efter opdateringen.

Læs om iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Mere til historien

Da Apple sidste år sendte iPhone 5S og 5C på gaden udgik iPhone 4 dengang af sortimentet.

Læs også:
Duel: iPhone 6 mod Samsung Galaxy Alpha

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer