85 procent smartphones er med Android

0

Smartphone-salget i 2. kvartal i år betød ny rekord for Android-platformen, mens væksten for det samlede smartphone marked er på vej ned.

Det er ikke nogen nyhed, at størstedelen af de smartphones der er på smartphone-markedet er med styresystemet Android. Gennem nogen tid har omkring 8 ud af 10 solgte smartphones været med Android.

Men i andet kvartal 2014 satte Android en ny rekord. Hele 84,6 procent af de i alt 295 millioner smartphones, som blev solgt i perioden april til juni var med Googles Android installeret. Det viser nye tal fra Strategy Analytics.

Derudover viser tallene også, at den store vækst på smartphone-markedet nu så småt er begyndt at stagnere. I andet kvartal 2013 var væksten på 49 procent, mens den i år er faldet til 27 procent. Det skriver DR.dk.

Det er fortsat Samsung og Apple, i nævnt rækkefølge, der er de producenter, som sælger flest telefoner. Samsung har haft et fald fra 76 til 74,5 millioner telefoner i årets andet kvartal når det sammenlignes med året før. Det betyder markedsandelen faldt fra 32,6 procent til 25,2 procent. De er dog fortsat den smartphone-producent, som sælger flest telefoner.

Apple havde modsat Samsung en stigning på 4 millioner solgte smartphones sammenlignet med samme kvartal sidste år, hvilket betyder de i alt solgte 35,2 millioner iPhones i årets andet kvartal. Markedsdelen faldt dog alligevel fra 13,4 procent til 11,9 procent.

Microsofts Windows Phones fik en tilbagegang fra 8,9 millioner solgte telefoner sidste år til 8 millioner solgte telefoner i år. Deres markedsandel faldt fra 3,8 procent til 2,7 procent.

Der er ingen tvivl om, at højdespringeren i årets andet kvartal er kinesiske Xiaomi, der gik fra en markedsandel på 1,8 procent sidste år til nu at have en markedsandel på 5,1 procent i år. Dermed indtager de nu positionen, som verdens femte mest solgte i smartphone markedet.

Analyse: Xiaomi trækker fra iPhone og Android i Kina

Xiaomi kan notere sig for et salg på 15 millioner telefoner i perioden april til juni, hvor størstedelen er solgt på det kinesiske marked.

Deres succes har også betydet, at LG er blevet overhalet og nu må tage til takke med sjettepladen på listen over bedst sælgende smartphone-producenter.

Mere til historien

Hvis vi kigger på salget hos de danske teleselskaber, så er der heller ikke nogen tvivl om, at det på det danske marked er Samsung og Apple der står for de fleste solgte telefoner. Du kan se listen over de bedst solgte telefoner hos de danske teleselskaber i juli måned her.

Læs også:
Nu kommer Xiaomi Mi4 til Europa
Xiaomi Mi3 udsolgt igen – pr-stunt

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer