85 procent smartphones er med Android

Smartphone-salget i 2. kvartal i år betød ny rekord for Android-platformen, mens væksten for det samlede smartphone marked er på vej ned.

Det er ikke nogen nyhed, at størstedelen af de smartphones der er på smartphone-markedet er med styresystemet Android. Gennem nogen tid har omkring 8 ud af 10 solgte smartphones været med Android.

Men i andet kvartal 2014 satte Android en ny rekord. Hele 84,6 procent af de i alt 295 millioner smartphones, som blev solgt i perioden april til juni var med Googles Android installeret. Det viser nye tal fra Strategy Analytics.

Derudover viser tallene også, at den store vækst på smartphone-markedet nu så småt er begyndt at stagnere. I andet kvartal 2013 var væksten på 49 procent, mens den i år er faldet til 27 procent. Det skriver DR.dk.

Det er fortsat Samsung og Apple, i nævnt rækkefølge, der er de producenter, som sælger flest telefoner. Samsung har haft et fald fra 76 til 74,5 millioner telefoner i årets andet kvartal når det sammenlignes med året før. Det betyder markedsandelen faldt fra 32,6 procent til 25,2 procent. De er dog fortsat den smartphone-producent, som sælger flest telefoner.

Apple havde modsat Samsung en stigning på 4 millioner solgte smartphones sammenlignet med samme kvartal sidste år, hvilket betyder de i alt solgte 35,2 millioner iPhones i årets andet kvartal. Markedsdelen faldt dog alligevel fra 13,4 procent til 11,9 procent.

Microsofts Windows Phones fik en tilbagegang fra 8,9 millioner solgte telefoner sidste år til 8 millioner solgte telefoner i år. Deres markedsandel faldt fra 3,8 procent til 2,7 procent.

Der er ingen tvivl om, at højdespringeren i årets andet kvartal er kinesiske Xiaomi, der gik fra en markedsandel på 1,8 procent sidste år til nu at have en markedsandel på 5,1 procent i år. Dermed indtager de nu positionen, som verdens femte mest solgte i smartphone markedet.

Analyse: Xiaomi trækker fra iPhone og Android i Kina

Xiaomi kan notere sig for et salg på 15 millioner telefoner i perioden april til juni, hvor størstedelen er solgt på det kinesiske marked.

Deres succes har også betydet, at LG er blevet overhalet og nu må tage til takke med sjettepladen på listen over bedst sælgende smartphone-producenter.

Mere til historien

Hvis vi kigger på salget hos de danske teleselskaber, så er der heller ikke nogen tvivl om, at det på det danske marked er Samsung og Apple der står for de fleste solgte telefoner. Du kan se listen over de bedst solgte telefoner hos de danske teleselskaber i juli måned her.

Læs også:
Nu kommer Xiaomi Mi4 til Europa
Xiaomi Mi3 udsolgt igen – pr-stunt

Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram