TDC forbedrer mobildækningen i Nordsjælland og København

TDC opgraderer nu mobildækningen i Nordsjælland og København. Nu forsvinder det langsomme ”E” i displayet endelig, og erstattes med 3G.

TDC er i gang med en opfattende opgradering af 2G og 3G mobilnetværket, og det vil som det næste sted, kunne mærkes i Nordsjælland samt København, der står for 40 procent af TDCs samlede mobiltrafik.

Over de næste par uger ændres frekvenserne på 1.000 mobilmaster. TDC vil fremover anvende 2.100 MHz og 900 MHz i en kombination, til dækning af området.

I de tættest befolkede områder benyttes 2.100 MHz, for at opnå høj hastighed og kapacitet. Signalerne fra 2.100 MHz rækker ikke ret langt, og derfor tages 900 MHz i anvendelse i egne, hvor befolkningstætheden er lavere, da dette frekvensområde er langtrækkende og giver bedre indendørsdækning.

Tidligere har 900 MHz udelukkende været anvendt til 2G-dækning. En såkaldt ”refarming”, som det hedder i tekniksprog, gør det muligt, at benytte både 2G og 3G i samme frekvensområde.

Web-TV: Vi har prøvet fremtidens 4G-hastigheder

TDC netværk 3G Nordsjælland København

Området nord for den røde streg opgraderes i juli 2014. (Foto: MereMobil.dk)

Konkret betydning for TDC-kunderne

Helt konkret for TDCs kunder i området betyder det, at rigtigt mange slipper for at kigge på det lille ”E” i mobildisplayet, der indikerer EDGE, altså utrolig langsom, eller ingen, internetdækning.

Når ”E” erstattes af ”3G” bliver man i stand til at bruge smartphonen på TDCs 3G-net, med rimelig fornuftige hastigheder. Udover bedre datakvalitet lover TDC også bedre samtalekvalitet, da den bredere 3G-dækning giver færre udfald.

TDC har fornyeligt afsluttet en tilsvarende netværksopgradering på Bornholm, og det kunne mærkes på datatrafikken. Bornholmerne begyndte samlet fra den ene dag til en anden, at anvende 33 procent mere mobildata.

TDC: Vi vil have Danmarks bedste mobilnet

Udbygningen fortsætter – også med 4G

TDCs netværksopgradering forsætter landet igennem og i alt vil 3.500 mobilmaster blive moderniseret. Netop nu udskiftes udstyr på mobilmaster fra Midtsjælland og sydover. I sensommeren og efteråret 2014 er det fynboerne og jydernes tur.

I februar 2015 forventer TDC at udskiftning af udstyr og refarming på 2G og 3G er fuldført.

Sideløbende med refarming af frekvenserne udbygger TDC fortsat 4G-dækningen rundt omkring i landet, og det sker med store ambitioner.

– “TDC kommer til at have Europas bedste 4G netværk. det kan jeg garantere. Jeg håber vi er færdige med 4G-udbygningen seneste i første kvartal 2015,” sagde Carsten Dilling, adm. direktør og koncernchef i TDC, tidligere på året til MereMobil.dk.

Kunderne flygter fra et presset TDC

TDC-video om udskiftning af udstyr

https://www.youtube.com/watch?v=TUAfpQOujbo

Mere til historien

Det er Huawei, der står for det tekniske arbejde på TDCs mobilnetværk. I forbindelse med at Huawei vandt netværkskontrakten hos TDC har det kinesiske firma ansat flere hundrede nye medarbejdere i Danmark.

Link: Se kort over netværksudbygningen

Læs også
Telenor vinder landsdækkende netværkstest

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram